tubTubeke
kvkKV Kortrijk
0-1
71' Ivica Jarakovic (pen)
Datum: 15/10/2005 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Edmond Leburton
KV Kortrijk verrast Tubeke in eigen huis
Yves Decock

Manu Ferrera en zijn troepen wonnen hun eerste uitwedstrijd van het seizoen op Tubeke met verdiende 0-2 cijfers. Het duurde even voor KV Kortrijk de score kon openen, maar het domineerde vrijwel de hele partij en pakte uit met knap combinatievoetbal afgewisseld met inzet en vechtlust. Dit resulteerde tot enkele grote kansen tijdens de eerste helft, maar het probleem van Kortrijk, de afwerking voor doel, stak er met kop en schouders bovenuit.

De doelman van Tubeke had ook zijn aandeel in de 0-0 ruststand nadat hij enkele wereldsaves uit zijn mouw had getoverd op kansen van Aloys Nong. Tubeke had veel moeite met Kortrijk, dat een ander gedaante vertoonde dan in de wedstrijd van vorige week die het verloor van Hamme. Zo moesten de Brabanders na 35 minuten al verder met 10 man nadat de doorgebroken Aloys Nong via een proffesionele fout werd neergehaald toen hij alleen op weg was naar doel. Ondanks het Kortrijks overwicht bleef de stand tijdens de rust steken op een brilscore.

In de tweede helft kwam Tubeke tot ieders verrasing beter in de wedstrijd voor, maar buiten een laag schot gepakt door Vandoorne en wat overwicht kon het niet echt een vuist maken. Het was echter Kortrijk dat het spel overnam en op zoek ging naar die oververdiende openingstreffer. Maar het bleef slordig omspringen met de kansen.

Tot ongeveer halfweg de tweede helft  Nong weeral eens werd weggeduwd, dit keer in de zestien, zodat de ref strafschop floot. De speler van Tubeke kreeg ook nog eens de rode kaart zodat hun troepen een hopeloze situatie tegemoet ging met negen spelers. Strafschopspecialist bij uitstek Jarakovic zette die feilloos om zodat de verdiende 0-1 na enige tijd dan toch op de bordjes stond.
Het duurde maar even of Kortrijk verdubbelde de score, na een knappe combinatie voorin kon Landu Tubi de score voor de Zuid-West-Vlaamse club met een evenmooi doelpunt opdrijven.

Tubeke kon met zijn minderheid maar weinig weerwerk bieden zodat de bordjes, ondanks nog enkele pogingen, bleven steken op een uitslag die ook de wedstrijd weerspiegelt, namelijk 0-2. Meteen een optie op een langer verblijf voor trainer Manu Ferrera. [AN]