Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Guldensporenstadion
Jarakovic leidt Kortrijk naar zege
Giovanny Saelens

Vanmiddag heeft KV Kortrijk de topper op eigen veld gewonnen van Dessel Sport. Indien Kortrijk won, bleef het vierde terwijl Dessel de periodetitel kon binnenhalen. Tegen de verwachtingen in won KVK met 4-0, waaronder drie strafschopdoelpunten.

Manu Ferrera voerde geen wijzigingen door na de wedstrijd tegen Tubeke die werd gewonnen met 0-2. KV Kortrijk startte dus terug met topschutter Jarakovic, Aloys Nong en Landu Tubi in de aanval. Kortrijk begon goed aan de wedstrijd wanneer Landu Tubi op doel mocht afgaan. Heilman bracht redding voor Dessel Sport. Ook een vrije trap van Makhloufi haalde hij uit zijn doel. Aan de overkant een kans voor Dessel via Persa maar Verbrugghe kon de bal afblokken. Even later een schot van Makhloufi dat dreigde naast te gaan. Nong kon zijn voet er nog tegen zetten, maar de bal ging over. Na een hoekschop kon Makhloufi ook deze keer de bal niet in doel krijgen. De bal werd nog afgeblokt door een speler van Dessel. Ook Nong kreeg de bal nog niet in doel, nadat hij een voorzet van Makhloufi opnieuw niet in de goal van Heilman kon werken. Net voor rust liet ook Dessel zich nog even zien. Onder andere Dyck kreeg de bal niet in doel. In de eerste helft zagen we veel kansen maar geen doelpunten.

Ook in de tweede helft was het opnieuw Kortrijk dat op zoek ging naar een doelpunt. Een voorzet van Landu Tubi kon door niemand in doel worden gewerkt. De gevaarlijkste mannen bij Kortrijk waren Nong en Landu Tubi. Die laatste krulde de bal niet zo ver naast, en even later kopte Aloys Nong nipt naast. Met nog twintig minuten te gaan kreeg Jarakovic een penalty. Hij werd neergetrokken door Piedfort, die meteen rood kreeg. Ivica Jarakovic nam zelf de strafschop en trapte in de rechterhoek binnen. De score was geopend.
Net na het doelpunt ging Kortrijk op zoek naar de kans om de score te verdubbelen. Doelwachter Heilman haalde Nong neer en opnieuw een strafschop voor Kortrijk. Tegen de zin van trainer Ferrera nam Nong de strafschop. Hij scoorde en zorgde zo voor de 2-0.
Dessel had zeker geen zin om nog een doelpunt tegen te krijgen en ging op zoek naar het tegendoelpunt. Kurt Vandoorne kon het schot van Persa uit doel houden. Aan de overkant hield de doelman van Dessel er blijkbaar van fouten te maken. Deze keer werd Landu Tubi neergehaald. Die wou ook de penalty nemen, maar hij mocht niet van Ferrera. Vaste strafschopnemer Jarakovic zorgde dan maar voor de 3-0.
Een mooie actie daarna van Aloys Nong. Door de benen van een Desselse verdediger tot bij Jarakovic. Die schoot de bal onder de doelman heen en de stand was 4-0. De hattrick van Jarakovic was een feit en zo bewees hij dus ook dat hij kan scoren zonder een strafschop, voor zover je dat nog niet wist.
Andere uitblinker Nong kon even later Dessel geen vijfde tegendoelpunt bezorgen. Heilman haalde de bal uit doel. Ook Landu Tubi was aan een goede match bezig en wou deze bekronen met een doelpuntje. Nadat hij de derde strafschop niet mocht nemen, ging hij alleen op doel af. Heilman geklopt, de paal bracht redding. Meteen het einde van de wedstrijd.

Dessel kon dus dit weekend zijn leidersplaats niet verdedigen. Kortrijk speelde mooi voetbal en blijft vierde. Het staat nu alleen op drie punten van leider KVSK United. Volgende week moet Kortrijk naar Antwerp en Dessel ontvangt KV Mechelen.