Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK Utd niet zonder moeite voorbij Deinze
Niels Hendriks

KVSK United blijft in de running voor de eerste periodetitel. Zaterdag versloeg het SK Deinze met 2-0 waardoor het voorlopig aan de leiding komt. Dessel kan terug aan de kop komen als het wint in Kortrijk. Deinze blijft achter met een 0 op 18.

Bij KVSK United kwam Ode Thompson voor het eerst aan de aftrap, ook Harm Luyten stond in de basis door de blessure van Frank Machiels. Het eerste gevaar van de partij kwam van de bezoekers via Lambin, maar doelman Boyen tikte het schot in corner. De thuisploeg kon zich herpakken maar had toch de nodig moeite met Deinze. Er kwamen kansen via Pereira en Haagdoren maar deze werden gemist. Ook Deinze was nog éénmaal gevaarlijk maar het schot van Glorieux ging over de deklat. Op het halfuur klom United dan verdiend op voorsprong. Pereira legde mooi af voor Davy Heymans die de bal prachtig binnen pegelde via de lat. De laatste kans van de eerste helft was er één voor Haagdoren maar de middenvelder besloot in het zijnet.

Vlak na de rust kwam KVSK bijna op 2-0. Heymans werd net buiten de rechthoek foutief gestopt, de vrije trap werd door Scheelen op de deklat getrapt. Nadien begon de thuisploeg de greep op de partij te verliezen en Deinze kwam enkele keren dreigen. Toch was het de ploeg van Peter Balette die er 2-0 van kon maken. In het slotkwartier maakte Thompson zijn eerste doelpunt voor de Noord-Limburgers. De Nigeriaan werkte beheerst af na een combinatie met Pereira. In de slotfase kwam Deinze nog enkele malen erg dicht bij de aansluitingstreffer maar het bleef 2-0.

KVSK United is nu al 39 competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Deinze is bezig aan een andere reeks, ze hebben al zes wedstrijden geen enkel punt meer behaald.