Competitie: 2e klasse
Speeldag: Eindronde: speeldag 1
Stadion: Bosuil
Antwerp en KV Mechelen delen de punten

In een aangename wedstrijd zondagmiddag kwamen zowel Antwerp als KV Mechelen niet tot scoren. Beide ploegen kregen wel enkele goede mogelijkheden, maar de doelmannen stonden steeds goed te keepen. Zowel Werner als Ristovic hielden hun netten schoon. De wedstrijd eindigde uiteindelijk nog tien tegen tien toen Van Zundert en Cissé rood kregen.

De thuisploeg begon uitstekend met twee schitterende kansen. Dat er toen al geen doelpunten vielen was al haast een wonder. Eerst kopte Campbell net iets te zwak en even later vergat Shawcross zelf op doel te koppen. De bal kwam in de voet van Campbell, maar ook die schoot naast. KV Mechelen kon daar weinig tegenover stellen, maar kwamen geleidelijk beter in de wedstrijd. De enige echte dreiging van de 'Maneblussers' kwam er pas zes minuten voor rust. Doelman Ristovic moest zich strekken om een strakke knal van Geudens uit zijn doelvlak te weren. Veel duels in een potige eerste helft, maar de kaarten bleven tot dan nog op zak. De laatste kans was nog voor Baert, maar zijn schot ging naast en zo bleef het 0-0.

Ook in de tweede helft bleef de partij aangenaam om volgen. Het was opnieuw Antwerp dat het best uit de startblokken schoot. Di Gregorio kwam alleen voor doelman Werner, maar schoot los in de armen van de attente doelman. Even later kreeg ook Campbell nog een uitstekende kans, maar dit keer ging de bal via de vingertoppen van Werner tegen de dwarsligger. KV Mechelen moest de laatste 25 minuten met tien verder na een tweede gele kaart van Bart van Zundert. De verdediger kwam eerder in de wedstrijd al goed weg, maar moest nu toch vertrekken. Ondanks het mannetje minder kwam KV Mechelen daarna nog amper in de problemen. Het kreeg zelfs nog enkele kansjes via Vleminckx, maar Ristovic liet zich niet verrassen op een hoge bal. In de absolute slotfase pakte ook Cissé nog een domme tweede gele kaart, zodat Antwerp de wedstrijd ook met z’n tienen eindigde. [AN]