Speeldag: Eindronde: speeldag 1
Stadion: Guldensporenstadion
Peeters schiet Lierse naar eerste plaats
Giovanny Saelens

Op de eerste speeldag van de eindronde moest Lierse naar KV Kortrijk. Kortrijk, dat de underdog genoemd wordt, moest in de laatste minuten nog het onderspit delven. Het was de lange Bob Peeters die zich ontpopte tot de man van de match. Aan de overkant miste Makhloufi nog een strafschop.

Na vijf minuten kreeg KV Kortrijk een hoekschop. De bal kwam tot bij Mehdi Makhloufi, die met een gevaarlijke volley de bal naast zag gaan. In de achtste minuut was er heel wat consternatie. Lierse claimde een strafschop, maar kreeg er geen van Luc Wouters. Op het kwartier was het bibberen voor het Kortrijkse doel. Een corner kwam tot bij de lange Chris Janssens. Hij kopte over het doel van Mollez.

In de 26ste minuut probeerde Jarakovic het met een verre lob, maar de bal waaide naast. Aloys Nong mocht alleen op doel afgaan, maar hij besloot op Jan Moons. De laatste kans van de eerste helft kwam er in de blessuretijd. Een mooie kopkans voor Jarakovic, maar de bal verdween over. 0-0 was de ruststand.

In de tweede helft speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Veel kansen waren er niet te noteren in de beginfase. In de 65ste minuut kreeg Jarakovic een mogelijkheid. Zijn volley ging naast. Lierse was vooral gevaarlijk via stilstaande fases. Het zag een corner naast gaan. Landu Tubi had heel wat werk met de verdediging van de eersteklasser. Hij probeerde zich toch door te zetten op snelheid, maar hij besloot naast.
KV Kortrijk kwam dicht bij de voorsprong toen Jo Vermast een volley uit zijn mouwen schudde. Moons zag de bal net naast gaan. KV Kortrijk kreeg het deksel echter op de neus. Slecht uitverdedigen van Makhloufi leidde tot balverovering. Een voorzet tot bij invaller Bob Peeters en het stond 0-1. Feest in het bezoekersvak.

Het wordt een gewoonte, maar net zoals al meerdere keren dit seizoen kreeg Lierse net na een doelpunt een grote tegenkans. Nicolas Timmermans trapte op de dwarsligger en in de rebound werd Nong neergehaald. De bal werd op de stip gelegd en Makhloufi plaatste zich achter de bal. Hij trapte die naar dezelfde hoek als waar Moons zich bevond, het bleef dus 0-1. In de blessuretijd kreeg Nong nog twee halve kansen, maar het was te laat.

Lierse wint op de eerste speeldag en is de leider in het klassement. Op de volgende speeldag ontmoeten Kortrijk en Lierse elkaar opnieuw, deze keer op het Lisp.