Speeldag: Eindronde: speeldag 2
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen klopt Antwerp
Bart Hermans

KV Mechelen heeft donderdagavond met 1-0 van Antwerp gewonnen. Voor de thuisploeg scoorde Kevin Geudens.

Bij Mechelen kwamen Crabeels en Charaï in plaats van Dunkovic en Van Zundert in de ploeg. Bij Antwerp waren Mamam en Cisse er niet bij door een schorsing. Daarbij kwam ook nog eens dat beiden ook opgeroepen waren voor de nationale ploeg.

De eerste kans was er één voor de thuisploeg. Asare kon doorgaan op links maar Ristovic kwam gepast tussenbeide. Even later was de thuisploeg daar weer maar deze keer stuitte Kielo-Lezi op Ristovic. Rond het kwartier kreeg KVM een mooie kans. Charaï maakte een mooie actie op rechts en zette voor richting Vleminckx, deze kopte de bal voor maar Asare kon er net niet bij. Mechelen had het eerste kwartier het meeste balbezit en de beste kansen. Antwerp kon daar enkel een paar corners tegenover zetten. De Geelroden bleven voor het gevaar zorgen. Een schot van Vleminckx op de rand van de zestien ging naast. Vleminckx bleef gevaarlijk, hij pakte nog eens uit met een schot aan de rand van de zestien maar deze keer zat Ristovic er goed bij. De volgende kans was wederom voor Vleminckx , deze keer schoot de aanvaller voorlangs. Rond het half uur noteerden we een eerste kansje voor Antwerp. Het schot van Lukanovic werd gemakkelijk opgeraapt door Werner. Een vijftal minuutjes voor de rust legde Asare van ver aan maar Ristovic kon de bal in twee keer stoppen. Beide ploegen gingen rusten bij 0-0.

Het eerste gevaar van de tweede helft kwam van de thuisploeg. Een vrije trap via Van Hoevelen werd in het bos van spelers nog gedevieerd door Kielo-Lezi maar de bal ging naast. Enkele minuten later was de aanvaller terug gevaarlijk. Na een corner kon hij op doel schieten maar de bal werd gemakkelijk opgeraapt door de Antwerp-goalie. Vlak daarna moest Ristovic een wereldsave uit zijn handschoenen toveren op een kopbal van Crabeels. Antwerp was op het halfuur in de tweede helft dan toch nog eens gevaarlijk via een kopbal van Olguin maar ook hier had Werner geen problemen mee. Een kwartiertje voor het einde kreeg KV Mechelen dan toch wat het verdiende. De bal werd weggewerkt uit de Antwerp-defensie en kwam bij Geudens terecht. Deze twijfelde niet en knalde van ver het leer voorbij een kansloze Ristovic. Even later kreeg Vleminckx de kans om het af te maken, hij verscheen alleen voor de bezoekende doelman maar knalde over. De thuisploeg bleef maar mooie acties maken. Deze keer kon een herboren Charaï mooi doorgaan op rechts en voorzetten naar Vleminckx die nipt over kopte. Vlak voor affluiten had Vleminckx de 2-0 aan zijn voeten maar zijn schot werd wederom prachtig gered door Ristovic.

Lierse won overtuigend tegen Kortrijk waardoor de Pallieters met een zes op zes eerste staan. KV Mechelen volgt op een tweede plaats met vier punten. Antwerp heeft een puntje en KV Kortrijk staat zonder punten laatste. [AN]