Speeldag: Eindronde: speeldag 3
Stadion: Bosuil
Antwerp boekt eerste overwinning
Dirk Pieters

Antwerp heeft de hoop op eerste klasse duidelijk nog niet opgegeven. De Great Old won zondagnamiddag met 2-1 van Lierse. Utaka zorgde voor het eerste doelpunt voor de pauze. Na de rust verdubbelde Di Gregorio de score van op de stip. In de slotfase kon Snelders nog wel milderen tot 2-1. Door de overwinning komt Antwerp opnieuw wat dichter bij Lierse in de stand.

Zo’n 10.000 toeschouwers zagen de thuisploeg goed starten. Eerst schoot Kevin Baert, die de voorkeur kreeg op Damien Allen over en even later was een poging van Utaka te zwak om Moons te verrassen. Op het kwartier een enorme kans voor Utaka, maar de aanvaller kreeg de bal niet voorbij doelman Jan Moons. Amper één minuut later lukte het wel. De aanvaller schoot van op de rand van de zestien de bal mooi in de winkelhaak:1-0. Lierse kon daar weinig tegenoverstellen. Enkel Andic kreeg na een half uur spelen al bijna zijn tweede gele kaart, maar Lierse-trainer Rekdal haalde de verdediger uit voorzorg naar de kant. Voor de rust kreeg de Great Old nog twee uitstekende kansen. Eerst werd Utaka onterecht afgevlagd voor buitenspel en enkele minuten later ging een lob van Di Gregorio tegen de dwarsligger en zo bleef het 1-0.

Het begin van de tweede helft kon niet beter beginnen voor rood-wit. Darren Gibson ging op wandel in de Lierse verdediging en werd aan het truitje getrokken in de zestien. De bal ging op de stip en Di Gregorio schoot de 2-0 op het bord. De Bosuil herleefde terwijl Lierse geen vuist kon maken tegen een sterk Antwerp. Op het uur kwam Lierse toch nog sterk opzetten. Miller schoot een aanval voorlangs. Amper drie minuten later waren de bezoekers er opnieuw, maar dit keer ging een schot van Jarju maar net over. Antwerp liet het initiatief over aan Lierse en dat leverde nog een spannende slotfase op. Tien minuten voor tijd kregen de Pallieters twee goede kansen, maar Ristovic bracht evenveel keer redding. In de slotfase lukte Lierse dan toch nog de aansluitingstreffer via Snelders, maar het bleef uiteindelijk 2-1. [AN]