Speeldag: Eindronde: speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen neemt leiding in eindronde
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zondagnamiddag met 3-0 van KV Kortrijk. Voor de thuisploeg scoorden Issame Charaï en Bjorn Vleminckx.

KVM-coach Peter Maes wijzigde zijn team op twee plaatsen ten opzichte van donderdag tegen Antwerp. Van Zundert kwam terug uit schorsing en kwam in de plaats van Mellemans. Ook Dunkovic mocht opnieuw starten, Kielo-Lezi kwam hierdoor op de bank terecht. Bij KV Kortrijk kwam Jo Vermast in de ploeg ten voordele van Nicolas Gezelle.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam er via een vrije trap voor de bezoekers. Jarakovic trapte deze via de muur in corner. Ook het volgende gevaar kwam van Kortrijk maar het schot van Vermast ging over. Aan de overkant kon Asare doorgaan op links en voorzetten naar Vleminckx die naast kopte. Even later was de aanvaller er nog dichter bij. Na een mooie voorzet van Dhont kopte hij op de paal. Aan de overkant kon Landu-Tubi alleen doorgaan op doelman Werner maar de goalie van KVM ranselde de bal uit de voeten van de spits. Iets na het kwartier kon Charaï passen naar Vleminckx die scoorde maar het doelpunt werd afgekeurd wegens handspel. Eerder in de wedstrijd werd er ook een doelpunt van diezelfde Vleminckx terecht afgevlagd. Enkele minuten later zagen we alweer een schitterende actie van Charaï maar Vleminckx kon net niet goed genoeg bij de voorzet van een overigens kortgewiekte Charaï. KV Mechelen had nu het overwicht en na een voorzet via Van Zundert kon Dhont vrij aanleggen maar zijn schot ging naast. Rond het half uur noteerden we een schotje van Vleminckx maar Mollez had hier weinig problemen mee. Beide ploegen ging rusten bij een 0-0.

De eerste kans na de rust was dan toch raak voor de thuisploeg. Charaï kon alleen doorgaan op Mollez en liet de Kortrijk-goalie kansloos en scoorde de 1-0. Bij Kortrijk kreeg Verbrugghe zijn tweede gele kaart in deze eindronde, hij zal er de volgende match tegen Antwerp niet bij zijn. Rond het uur verdubbelde KV Mechelen de voorsprong. Van Zundert haalde van ver uit waarop Mollez de bal in de voeten van Asare bokste, deze schoot op zijn beurt maar het was uiteindelijk Charaï die de bal in doel kreeg. KVM leek de buit zo binnen te hebben en deed virtueel een goede zaak want ook Antwerp stond 2-0 voor. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd helemaal voorbij toen Vleminckx alleen kon doorgaan en de 3-0 kon scoren. De thuisploeg speelde nu relaxed en het werd bijna 4-0 na een schot van de ingevallen Mellemans maar Mollez kon de bal met zijn vingertoppen in corner tippen. Na de daaropvolgende corner nam Vleminckx de bal op de slof en schoot nipt over. Op het half uur werden Asare en Vleminckx vervangen door Kielo Lezi en Van Goethem. Deze twee ingevallen spelers zorgde voor het volgende gevaar. Kielo-Lezi kon doorgaan op links en Van Goethem vrij spelen , deze zag zijn poging gered door Mollez. Een tiental minuutjes voor tijd ging een vrije trap van Dunkovic net naast. KV Kortrijk eindigde met tien man want net voor affluiten kreeg Timmermans zijn tweede gele en dus rode kaart. Het bleef wel bij die 3-0.

KV Mechelen komt zo aan de leiding van het klassement met één puntje voor op Lierse. Antwerp volgt op drie punten van de leider en KV Kortrijk staat laatste met nul punten. [AN]