Speeldag: Eindronde: speeldag 4
Stadion: Guldensporenstadion
Antwerp houdt promotiekansen gaaf
Giovanny Saelens

Na vier speeldagen in de eindronde is één ding alvast zeker: KV Kortrijk blijft nog minstens één seizoen langer in tweede klasse. Dat komt omdat de ploeg donderdagavond verloor van Antwerp en zo nul op twaalf haalt. Campbell en Olguin maakten de Antwerpse doelpunten.

KV Kortrijk startte de match met twee beloften. Ben Mestdag en Bert Claerhout hadden hun eerste basisplaats beet, aangezien er heel wat geblesseerden zijn bij de West-Vlamingen. En na amper vijf minuten was het al raak voor Antwerp. Campbell kopte een harde voorzet in het doel van Mollez. KV Kortrijk lag duidelijk onder en de betere kansen waren dan ook voor Antwerp. Na acht minuten moest Mollez opnieuw plat.
Na een kwartier trapte Verbiest over na een afgeblokt schot van Campbell. Een minuut later ging een strak schot van Utaka over en kort daarna trapte Peter Utaka naast.

Na een halfuur kwam de eerste kans voor de thuisploeg. Aloys Nong werd diep gestuurd, maar de Kameroener raakte de bal niet goed genoeg om in één tijd binnen te trappen. Vijf minuten later ging een schot van Hempte afgeblokt in hoekschop. Een verre kopbal van Ujkani kon net Ristovic niet verschalken. De daaropvolgende hoekschop werd opnieuw gekopt door Ujkani, deze keer ging de bal over.
0-1 was de ruststand en Antwerp was duidelijk de dominerende ploeg. Kortrijk dat verzwakt aan de aftrap kwam, kon weinig inbrengen tegen stamnummer één.

Kortrijk kwam wat meer in de match in de tweede helft. Na drie minuten een corner van Jarakovic en Gezelle zag zijn volley nast verdwijnen. Eén minuut later moest Ristovic goed uitkomen op de diep gestuurde Nong. Aloys Nong bleef gevaarlijk en in de 52ste minuut werd zijn schot afgeblotk in corner.
Consternatie na 54 minuten spelen toen een indirecte vrije schop werd toegekend aan Antwepr na een terugspeelbal. Nadat scheidsrechter Bréda de thuisafgevaardigde even bij zich had geroepen, kon het spel terug verder. De vrije trap werd op de muur getrapt. Kortrijk counterde meteen en kreeg een corner na een afgeblokt schot van Timmermans

Bij Antwerp zorgde Shawcross nog even voor gevaar, maar hij trapte over. KV Kortrijk probeerde nog gelijk te komen via een schot van Nong dat naast verdween, maar het was Antwerp dat de score verdubbelde. In de 66ste minuut kon Olguin op aangeven van Soulemane de bordjes op 0-2 brengen.
Kortrijk kreeg in de slotfase nog twee kansen. Eerst trapte belofte Hariti de bal naast en in de 88ste minuut kopte Nong de bal naar de verkeerde kant van de paal. De laatste kans van de wedstrijd was voor de bezoekende ploeg. Olguin kopte naast.

Antwerp houdt zo de promotiekansen gaaf en klimt naar de tweede plaats op drie punten van Mechelen. KV Kortrijk is nu mathematisch zeker van een verlengd verblijf in tweede klasse.