Speeldag: Eindronde: speeldag 4
Stadion: Het Lisp
KV Mechelen ruikt eerste klasse
viki meeuwis

Wat voor Lierse de match van de waarheid had moeten zijn, werd een afstraffing. Net op die fouten die de club al een heel seizoen parten speelden; veel balverlies op het middenveld, terugtrekken op eigen helft en spitsen die morsten met kansen.

Met een goeie tien minuten gespeeld weet Vleminckx de eerste keer te scoren. Moeite had hij daar niet mee want de verdediging van Lierse leek wel uit papieren soldaatjes te bestaan. Keer op keer trokken de spelers zich op de eigen helft terug, trainer Rekdal zag een bijna hopeloze situatie naar een effectieve nulkans afstevenen. Met bijna een half uur gespeeld kwam er weer een goede kans voor Mechelen tegenover de passieve Lierse verdediging. Asare met een goede voorbereiding, mits een misser van Kums wist Vleminckx de 2-0 voorsprong uit te bouwen. Charlie Miller, waarschijnlijk de beste man op het veld bij Lierse, kreeg een kansje op doel maar de bal ging net naast het doel. Vleminckx kreeg voor rust nog de kans op de derde treffer maar slaagde er net niet in. Kjetil Rekdal haalde terecht een niets presterende Jarju naar de kant en bracht Marko Muslin in met de bedoeling de verdediging centraal te versterken. De enige echte kans voor Lierse kwam er net voor de rust. Charlie Miller breekt alleen door de verdediging en kan op doel schieten, de bal wordt echter rustig door Werner opgevangen.

Na de rust leek het tij te keren. Eerst kan Miller op doel schieten en mist de aansluitingstreffer. De ingevallen Ingrao wist Bob Peeters van een goede bal te voorzien en die wist zijn vijfde doelpunt te verzilveren. Het Lisp leefde weer even. Lierse wist dat dit de laatste kans was en bleef aandringen op de aansluitingstreffer maar vond die nooit. Het kwam nochtans enkele keren dichtbij. Kristof Snelders en Van der Zyl besloten op de goed keepende Werner. Vleminckx kreeg nog een goede kans en kon er eventueel 1-3 van gemaakt hebben maar de kans werd niet ten volle benut. KV Mechelen speelde sterk tegen een zwak en zwalpend Lierse. Malinwa kwam en speelde een compacte match met vooral in de eerste helft veel balbezit. Iedere kans die ze kregen grepen ze aan. Lierse dat, ondanks de beweringen van Mario Verheyen in diverse media, dat Lierse de druk aan kan, liet keer op keer fouten zien die telkens afgestraft werden. Mechelen heeft nu een goed en verdiend zicht op eerste klasse.