Speeldag: Eindronde: speeldag 6
Stadion: Bosuil
Antwerp wint laatste match van Kortrijk
Dirk Pieters

De eindronde van de tweede klasse zit er helemaal op. Antwerp won donderdagavond de laatste wedstrijd van Kortrijk met 3-0. De doelpunten op de Bosuil werden gemaakt door Olguin, Lukanovic en Di Gregorio.

Beide ploegen gaven de jeugd veel kansen. KV Kortrijk begon met zijn beloftenelftal en ook bij Antwerp zaten er vier jeugdspelers in de kern. Zo namen Tom Eysackers en Thomas Adriaensens plaats op de bank.

De thuisploeg was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg en had het meeste balbezit. Toch had de beloftenploeg van Kortrijk duidelijk geen zin om zich belachelijke te laten maken. Ze vochten voor elke bal, maar keken al vrij vroeg tegen een 1-0 achterstand aan. Het was Olguin die, na een flater van de Kortrijk-doelman, de 1-0 op het bord zette. Na het doelpunt kreeg Lukanovic de kans om de score te verdubbelen, maar de spits faalde. Ook aan de overkant kreeg Bram de Ly de bal niet voorbij Ristovic. Opnieuw liet de doelman zien waarom hij in de belangstelling staat van enkele eersteklassers. Nog voor de rust bracht Antwerp de stand op 2-0. Het was Lukanovic die, op aangeven van Olguin, voor de 2-0 ruststand zorgde.

In de tweede helft viel er wel wat minder te beleven, maar bleef de wedstrijd wel aangenaam om volgen. De twee youngsters vielen nog in bij Antwerp, maar het was Di Gregorio die diep in de tweede helft de 3-0 eindstand op het bord schoot.