kvmKV Mechelen
lieLierse SK
1-0
2-0
Datum: 14/06/2007 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Eindronde: speeldag 6
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen wint galawedstrijd
Bart Hermans
KV Mechelen wint galawedstrijd
Foto: © SC

Donderdagavond is de slotspeeldag in de eindronde gespeeld. KV Mechelen versloeg Lierse met 2-0. Voor de thuisploeg scoorden Jonas Ivens en Issame Charaï.
 
De wedstrijden zelf deden er eigenlijk niet meer toe want KV Mechelen had deze eindronde zondag al op zijn naam geschreven. De Mechelaars stijgen naar eerste klasse terwijl Lierse de omgekeerde weg volgt. Antwerp en KV Kortrijk zullen volgend seizoen wederom in tweede uitkomen. Om 18u werden de Mechelse spelers gehuldigd op het stadhuis waarna de stoet richting stadion wandelde. De sfeer in het stadion zat er een uur voor de aftrap dan al stevig in. Vaak werd de buur Lierse vocaal op de korrel genomen. Ook Marc Uytterhoeven was van de partij die op zijn eigen manier het publiek vermaakte. Onder andere Bob Peeters werd op een heel originele manier geïnterviewd. Voor de wedstrijd werd Bert Dhont uitgebreid gehuldigd. Hij had een groot aandeel in de opgang van Malinwa van derde naar eerste en gaat volgend jaar dichter bij huis in Oudenaarde aan de slag.
 
De wedstrijd zelf dan: bij Malinwa kwamen in vergelijking met zondag Vanbelle en Mellemans in de ploeg. Van Zundert en Crabeels begonnen op de bank. Bij Lierse waren Ingrao en Verheyen er opnieuw bij.
 
Mechelen begon al direct gevaarlijk, een schot van Kielo-Lezi werd door Janssens afgeweerd en ook Charaï kon in de herneming niet scoren. Doelman Moons blesseerde zich bij deze actie maar kon na verzorging weer verder. Voor een uitverkocht stadion zat de sfeer er weer goed in. De thuisploeg begon dan ook zeer snedig aan de partij en dicteerde de wet. Dunkovic probeerde vanop de zestien en schoot net over. De eerste kans van Lierse kwam er via topschutter Bob Peeters, hij kon de bal mooi aannemen en leek te gaan scoren maar Werner redde schitterend met de voet. De doelman van Malinwa laat in deze eindronde zien waarom hij als zo'n groot talent bestempeld werd.

Rond het kwartier was het dan toch raak. Een hoekschop werd door Jonas Ivens mooi ingekopt, zijn negende doelpunt dit seizoen. Aan de overkant was het weer Peeters die voor het gevaar zorgde maar het was opnieuw Werner die met een wereldsave zijn ploeg op voorsprong hield. Op het halfuur liet Asare nog eens zien wat hij kan. Hij kapte zich tussen een paar verdedigers mooi vrij maar zijn schot ging net over. De Ghanees speelde een schitterend seizoen maar scoorde deze campagne slechts één keer. Vlak voor de rust kon Mellemans na een vrije trap nog eens aanleggen maar de bal geraakte niet uit de kluts. Beide ploegen gingen dan ook met een 1-0 rusten.
 
De eerste dreiging van de tweede helft kwam van Lierse. Snelders werd alleen diep gestuurd maar een alerte doelman Werner was sneller op de bal en kon die wegtrappen. Mechelen reageerde hierop via Charaï, na een mooie één-twee met Vleminckx kwam de ex-speler alleen voor Van Der Jeugt maar zijn schot ging voorlangs. Sven Van der Jeugt was tijdens de rust doelman Jan Moons komen vervangen. De thuisploeg bleef de wet dicteren maar schoten van Mellemans en Dunkovic gingen naast. Rond het uur was het dan zover: Bert Dhont kreeg zijn applausvervanging en dit betekende dan ook direct het einde van zijn carrière als profvoetballer. Op het uur was het moment van Charaï aangebroken, hij kon de bal mooi aannemen en voorbij Van Der Jeugt in doel droppen. Een sportieve revanche voor de Belg met Marokkaanse roots voor zijn periode bij Lierse. KV Mechelen bracht nu schitterend voetbal op de mat. Charaï kon op rechts doorgaan en voorzetten richting Vleminckx, zijn bal werd in corner geranseld door de bezoekende doelman. De thuisploeg controleerde vanaf dan de wedstrijd helemaal en deed wat het wilde doen. De ingevallen Geudens probeerde nog met een afstandsschot maar Van Der Jeugt duldde geen derde doelpunt en redde mooi. Aan de overkant schoot de ingevallen Develer de bal over.

Het bleef zo 2-0 en Malinwa kon al feestend de nacht tegemoet. [AN]

Vooraf

2e klasse

 Eindronde: speeldag 6