Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Bosuil
Antwerp pakt eerste drie punten
Dirk Pieters

Antwerp heeft zijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen beet. De Great Old versloeg op eigen veld Eupen met 3-0. Toch was het wachten tot diep in de tweede helft dat Antwerp echt afstand kon nemen.

Antwerp begon uitstekend aan de wedstrijd en stond al na vijf minuten op voorsprong. Het was debutant Setti die de bal na een corner aan de tweede paal tegen de netten wist te leggen. Bij Eupen was vooral aanvaller Mombongo de meest gevaarlijke speler. De spits probeerde het met een kunstje, maar zijn poging ging over. Vlak voor de pauze kwam Antwerp nog heel goed weg toen Ristovic net op tijd kon ingrijpen. Rusten werd gedaan met een kleine voorsprong voor de thuisploeg.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Antwerp had het meeste balbezit rond de zestien van de bezoekers, maar ook Eupen bleef goed meevoetballen. Toen Manu Kenmogne de andere aanvaller Lukanovic kwam vervangen, liep het beter voor de Great Old. De spits liet zijn intrede niet onopgemerkt voorbijgaan. Nauwelijks op het terrein schoot hij op doel na een voorzet van Francesco Carratta, maar zijn poging werd gestopt. Even later was het toch raak. Emmerik de Vriese bracht voor en Kenmogne zorgde voor de 2-0. In de slotfase kreeg Antwerp nog een strafschop na handspel in de zestien. Darko Pivaljevic klaarde het klusje en zette de 3-0 eindstand op het bord. (AN)