Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen te sterk voor Deinze
Bart Hermans

KV Mechelen heeft woensdagavond overtuigend gewonnen tegen SK Deinze. De Mechelaars wonnen met 3-0 na doelpunten van Vleminckx (tweemaal) en Ivens.

Beide ploegen hadden vorig jaar geen goed seizoen doorgemaakt en hielden dan ook een grote kuis in de selectie. Deinze kon in tweede blijven dankzij de verwikkelingen in de zaken van Geel en La Louviere. KV Mechelen kon vorig jaar maar vrij laat het behoud verzekeren. Bij Deinze stond ex-Mechelaar Birger Van De Ven in de basis.

De thuisploeg begon de wedstrijd aanvallend maar Deinze prikte een paar keer gevat tegen. Echt noemenswaardige kansen kwamen hier wel niet uit voort. Na zeventien minuten zagen we een mooie actie van Kielo-Lezi die kon doorgaan op en de bal perfect voorzette tot bij Vleminckx die hard binnenschoot. De Oost-Vlamingen reageerde direct via Hermans, zijn bal ging nipt naast het doel van Kempeneer. Het overwicht bleef wel voor Malinois maar in de verdediging werd er bij wijlen enorm geknoeid. De bezoekers konden hier evenwel niet van profiteren. Malinois verloor dan een aan de rug geblesseerde Mellemans, hij werd vervangen door Goessens.  Naar het einde van de eerste helft toe kwam Mechelen meer en meer dreigen maar Kielo-Lezi kon tot twee keer toe niet scoren. Aan de overkant kwam Coulibaly nog heel dicht bij de gelijkmaker maar hij geraakte niet voorbij een attent keepende Kempeneer. Het bleef zo 1-0 aan de rust.

De Mechelaars begon zeer gemotiveerd aan de tweede helft en dat resulteerde dan ook in kansen. De Pauw was er dicht bij maar zijn vrije trap ging rakelings langs de verste paal. Deinze kon er toch nog eens uitkomen via een superbedrijvige Cousin, zijn bal belandde in het zijnet. Deinze werd nu helemaal op de eigen helft vastgezet door Malinois. Een schot van Vleminckx werd nog schitterend gered door Dejonckheere maar even later was het dan toch raak. Na een actie van Asare belandt de bal bij Vleminckx die koel afwerkt. Het talrijk opgekomen publiek (6000 toeschouwers) liet ook van zich horen toen de Oost-Vlaamse defensie tweemaal na elkaar de doorgebroken Kielo-Lezi neerhaalde. De eerste keer liet de scheidsrechter doorspelen, bij de tweede fase kreeg Thoma geel. In het laatste kwartier van de wedstrijd begonnen de geelroden nonchalanter te voetballen en moest doelman Kempeneer een paar keer zijn kunnen tonen. Een kopbal van Colibaly werd door de jonge doelman via de lat overgewerkt. Net voor affluiten kon Ivens, ex-Deinze, op aangeven van Kanene nog de 3-0 eindcijfers vastleggen.
KV Mechelen schiet zo heel goed uit de startblokken met bij wijlen zeer leuk voetbal. Voor Deinze is er nog heel wat werk aan de winkel, zaterdag wacht al een nieuwe opdracht in de vijfde ronde van de Beker van België. Deinze speelt dan op en tegen ditzelfde KV Mechelen. [AN]