Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Bergestadion
Tienen mist zijn start in tweede niet
Bart Hermans

Tienen en Waasland hebben woensdag in de vooravond het nieuwe seizoen 2006-2007 geopend. Het was nieuwkomer Tienen dat aan het langste eind trok en won met 2-0.

Het was een tijdje wachten op de eerste kans doordat beide ploegen wat nieuwe spelers moesten inpassen en daardoor afwachtend aan de partij begonnen. De bezoekers zorgde na een kwartier voor het eerste gevaar, een schot van Sels ging net over het doel. Waasland had wel lichtjes het overwicht maar had het niet gemakkelijk om door de Tiense defensie te geraken. Tienen loerde op de tegenaanval maar verder dan een paar ongevaarlijke afstandschoten kwam de neo-tweedeklasser niet. Halverwege de eerste helft kwamen de Waaslanders meer en meer opzetten maar verder dan enkele corners kwamen de bezoekers niet. Kort voor rust was Waasland dan toch kort bij de 0-1 maar de bal van Borlee scheerde de lat. Beide ploegen gingen dan ook rusten bij een 0-0 stand.

Na de rust herstelde Tienen meer en meer het evenwicht. Het was de inbreng van Lacroix die de match deed keren. Halverwege de tweede helft kon hij op zijn flank doorgaan en een gemeten pas naar Geebelen geven die niet aarzelde en de bal voorbij de kansloze doelman Hofman plaatste.

Waasland moest nu wel komen en deed dat ook. Een Kopbal van Flies ging rakelings naast. Even later eisten de Oost-Vlamingen een penalty omdat ze handspel hadden gezien in het strafschopgebied. De scheidsrechter ging hier niet op in. Tienen ging meer en meer op de counter spelen en kon via Bayock de match beslissen. Hij krulde vanop twintig meter de bal schitterend voorbij de bezoekende keeper. Kort voor het einde van de wedstrijd was de topschutter vorig seizoen in tweede dicht bij zijn eerste doelpunt. Arijs zijn kopbal belandde echter tegen de paal. De wedstrijd eindigde zo op 2-0.

Tienen dat vorig kampioen speelde in derde B heeft zijn start in tweede niet gemist. Waasland dat tot een van de kanshebbers voor de titel wordt gerekend heeft nog veel werk aan de winkel. In de beker zijn vorig weekend uitgeschakeld door Dender zodat hun volgende wedstrijd de thuismatch volgende week woensdag thuis tegen Antwerp is . Tienen neemt het zondag thuis op tegen Torhout voor de beker en mag woensdag op bezoek bij neo-tweedeklasser Dender. [AN]