Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Achter de Kazerne
KVM en KVO spelen gelijk
Bart Hermans

KV Mechelen speelde zondagnamiddag thuis tegen KV Oostende. Bij Mechelen was het afwachten hoe de spelers de 120 minuten durende wedstrijd van woensdag tegen Germinal Beerschot hadden verteerd. Het werd uiteindelijk 2-2 met doelpunten van Iddi en Vleminckx voor de thuisploeg terwijl Mazel en Wallaeys voor de kustploeg scoorde.

De match begon aardig met kansen aan beide kanten. Maar pogingen van Iddi voor de thuisploeg en Coudeville voor de bezoekers werden door de attente keepers onschadelijk gemaakt. Beide ploegen brachten geen sprankelend voetbal aan een hoog tempo, maar het spel was wel onderhoudend. Na een kwartier spelen was het raak voor de thuisploeg.Steven De Pauw, terug in de ploeg ten voordele van Pieter Crabeels, ging door op rechts en zette mooi voor tot bij Iddi die hard in het dak van het doel besloot. Lang zou de vreugde bij de thuisploeg niet duren. Eerst ging een schot van Coudeville nog ver naast maar even later strafte Aurelien Mazel een onoplettendheid in de Mechelse defensie af. KV Mechelen trok in het laatste kwartier van de eerste helft het laken helemaal naar zich toe. Iddi en Asare kregen kansen maar vergaten deze af te maken. Toch moesten de Maneblussers oppassen voor de snedige tegenprikken van de kustjongens. Sakanoko testte een paar keer doelman Werner maar gescoord werd er niet meer. Beide ploegen gingen rustten met een 1-1 stand.

KV Mechelen begon de tweede helft goed en kon vrij vlug scoren. Van Zundert plaatste een vrije trap heerlijk mooi op het hoofd van Bjorn Vleminckx en die kopte onhoudbaar binnen. tegen zijn ex-ploeg. KV Mechelen leek zo op weg naar de overwinning. Oostende vond niet direct een antwoord en het was de thuisploeg die nog kansen kreeg. Iddi en De Pauw konden deze evenwel niet verzilveren. Toch kregen ze het deksel op de neus , uit de eerste echte actie na de rust scoorden de bezoekers. Lars Walleys kopte voorbij een kansloze Olivier Werner. Malinwa moest winnen wilde het de aansluiting met de top van het klassement niet verliezen. Ze kregen het echter moeilijk om nog in de buurt van doelman Begeyn te komen. Toch moest de bezoekende keeper nog eens ingrijpen wanneer Iddi op doel knalde. Er kropen veel onzuivere passes in het spel van de thuisploeg en de wedstrijd verwaterde wat. Dhont scoorde de 3-2 nog wel maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook de ingevallen Kielo-Lezi was nog dicht bij een doelpunt maar zijn schot  belandde in het zijnet. Het bleef zo 2-2 Achter De Kazerne.

KV Mechelen staat na speeldag 10 al 12 punten achter op leider Dender. Het verschil met het tweede gerangschikte Antwerp is maar drie punten dus echt wanhopen moeten ze nog niet in Mechelen. Oostende blijft elfde op amper drie puntjes van KV Mechelen. Tussen de tweede en de vijftiende in de rangschikking is er maar een verschil van negen puntjes.