virVirton
antAntwerp
Datum: 28/10/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Yvan Georges
Numerieke minderheid kan Antwerp niet deren
Joeri De Ren
| 0 reacties
Numerieke minderheid kan Antwerp niet deren
Foto: © SC

Antwerp wist vorige week Lokeren te verpletteren in de beker en kwam nog eens uitgebreid in de media aan bod. Drijvend op het enthousiasme van de afgelopen week hoopte de Great Old een vervolg te kunnen breien aan al dat moois op het veld van Virton. Voor vele ploegen is de verplaatsing naar Virton een geseling. Je dient lang op de bus te zitten, op een klein veld te spelen tegen een harde en stevige tegenstander en als je verliest duurt de reis terug eindeloos. Bij Antwerp werd opnieuw in een 4-4-2 aan de wedstrijd begonnen met in de spits het koningskopel Dong-Campbell en bij Virton diende club-topschutter Calicchio op de bank te beginnen.

De eerste echte kans was voor Virton na tien minuten dat er echter niet in sloeg een scherpe lage bal van Yoroba binnen te tikken. Antwerp was de meest bedrijvige ploeg al trachtte Virton met veel pressing en veel volk achter de bal het de bezoekers moeilijk te maken om te combineren op het kleine veld. Op het kwartier werd Campbell voor doel afgezonderd, maar de spits besloot over doel en hierdoor bleef het wachten op de openingstreffer. Antwerp bleef zoeken en halfweg de eerste helft verlengde Evans een bal voor doel en Verbiest werkte het leer tegen de netten. Vijf minuten later herhaalde dat scenario zich bijna, maar deze keer besloot Verbiest nipt voorlangs. Enkel de laatste tien minuten van de eerste helft kon Virton dreigen via een schot van Hareau en een halve kans voor Yoroba. Di Gregorio nam vlak voor rust een bal vol op de slof en miste sechts op een haar na. De kleine sterke middenvelder liep in de laatste minuut tegen een tweede gele kaart aan en diende de kleedkamers op te zoeken. De laatste kans was voor Virton, maar Ristovic lag goed plat in de hoek op de vrije trap van Phibel.

Na de rust leek Virton - dat door de numerieke meerderheid meer ruimte kreeg op het middenveld - te kunnen terug vechten. Yoroba kreeg al snel een uitstekende kans om te scoren op voorzet van Lamonaca, maar kopte naast. Antwerp bleef echter gevaarlijk met een vluchtschot van Dong en zelfs op het veld liet de man minder zich niet echt gevoelen. De scheidsrechter werd door spelers, staf en supporters van Antwerp fel onder vuur genomen omdat hij de thuisploeg merkelijk meer toeliet dan de bezoekers. De wedstrijd ontspoorde volledig wanneer hij Tomsin die pas vijf minuten op het veld stond rood gaf. De verdediger trapte na - zonder te raken - maar de aanleiding was een aanslag van een Virtonees die wederom onbestraft bleef. Virton kon nu pas wat overwicht op de mat leggen doordat ze met 11 tegen 9 kwamen te staan. Yoroba besloot over, een schot in de kluts van Calicchio werd van de lijn gekeerd en een voorzetschot van Lespagnard strandde op de dwarsligger. Antwerp bleef nochtans gevaarlijk en eerst plaatste Dong een vrije trap maar nipt naast. Het was diezelfde Dong die uiteindelijk een voorzet van Mamam met succes wist af te ronden. Met 9 tegen 11 wist Antwerp alsnog te scoren en gezien het matchbeeld was dit zelfs niet onverdiend te noemen. Tijdens de daaropvolgende vreugde-uitbarsting begaf het hek van het supportersvak het en diende meerdere Antwerpsupporters voor verzorging te worden afgevoerd. Virton ging nog op zoek naar een doelpunt, maar vond bij de laatste schaarse kansen steeds Ristovic op zijn weg.

Antwerp kon terugblikken op een collectief puike prestatie en nam de punten mee naar huis die het vorig seizoen nooit zou gewonnen hebben. Beide coaches waren merkbaar gelukkig en de ganse groep vierde de overwinning uitbundig. Nu hoopt de club dat Dender punten laat liggen dit weekend. De coach van Virton gaf voor de camera's toe dat zijn team te zwak was en teveel had gekozen voor de diepe bal terwijl ze dienen te voetballen. Ook hij betwiste de Antwerpse zege niet.