Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Guldensporenstadion
Mechelen dwingt gelijkspel af in slotfase
Giovanny Saelens

In het Guldensporenstadion speelden KV Kortrijk en KV Mechelen zondagnamiddag gelijk. In de tweede helft scoorden beide ploegen twee goals. Vermast had genoeg met twee vrije trappen om zijn ploeg op een mooie voorsprong te schieten, maar Kielo Lezi en Vleminckx bezorgden Malinois alsnog een verdiend punt.

De twee KV's werden voor het seizoen getipt als titelkandidaat, maar Mechelen bevond zich in de subtop en Kortrijk in de middenmoot. Beide ploegen konden met de drie punten een goede zaak doen, beseffende dat deze wedstrijd de eerste van de tweede periode was. KV Kortrijk kon niet rekenen op onder andere Ivica Jarakovic, waardoor Vervaeke in de aanval speelde.
De partij was pas op gang gefloten en de thuisploeg had al een kans. Chen trapte het leer naast de kooi van Werner. Aan de overkant deed Iddi hetzelfde. Het scorebord toonde aan dat we zes minuten bezig waren, toen Landu Tubi voor de zoveelste keer dit seizoen een kans onbenut liet. De Congolees trapte van dichtbij op Werner. Na elf minuten zette Vermast de bal voor tot bij Kortrijks topschutter Gezelle, maar hij kopte over. Een minuut later deed hij hetzelfde op een hoekschop.
We waren twintig minuten ver wanneer aanvoerder Depauw het met een vrije trap probeerde. Hij schoot vanuit een scherpe hoek in de handen van Mollez. Ook Vervaeke lukte het scoren niet aan de overzijde. Mechelen nam de rest van de eerste helft in handen en dreigde verschillende keren. Eerst schoot Charai op Mollez en even later kopte Depauw over op een voorzet van Charai, ondanks Mollez niet in zijn doel te vinden was.
Mechelen bleef kansen versieren maar het mocht niet zijn voor rood-geel. Het was opnieuw Depauw die kwam dreigen. Zijn afstandsschot werd door Mollez in corner getikt. Op die hoekschop kwam de bal uiteindelijk bij Vleminckx. Zijn hard schot ging op de paal. De laatste kans voor de koffie was voor Kortrijk. Een vrije trap van Provoost ging in de muur gevolgd door een afgeblokt schot van Vermast. Aan de rust was het nog steeds 0-0.

De tweede helft begon met een grote kans voor Kortrijk. Xavier Chen trapte de bal naast. Nadat Vleminckx even later de bal voor Mechelen had over getrapt, kreeg Kortrijk een vrije trap. Provoost legde de bal af tot bij Vermast die de bal in de hoek plaatste. Even later beleefde Mechelen een déjà vu. Vermast krulde een vrije trap vanop zowat dezelfde afstand in doel en het stond 2-0 na 56 minuten.
Kortrijk kroop terug en dwong Mechelen aanvallender te spelen. Na 68 minuten spelen loonde dat ook. Kielo Lezi kon de aansluitingstreffer maken. Mechelen bleef komen en versierde de ene kans na de andere. Zo had Vleminckx met nog een kwartier te gaan de kans op de gelijkmaker, maar hij trapte naast. Wat later schoot Kielo Lezi op Mollez. Een resem van kansen bracht dan ook een logisch gevolg met zich mee, met name de gelijkmaker. Vleminckx kopte in de 85ste minuut de 2-2 binnen. Beide ploegen kregen nog kleine kansen op de winnende treffer, maar de terechte uitslag was 2-2.

Mechelen knokte na de 2-0 voor wat het verdiende en stal zeker geen punt. Mechelen staat nu zesde en Kortrijk elfde.

KV Kortrijk: Mollez, Timmermans, Provoost, Verbrugghe, Landu Tubi (81' Nong), Vervaeke (89' Ujkani), De Ly, Calvo, Chen, Gezelle, Vermast
KV Mechelen: Werner, Ivens, Vanhoevelen, Dhont, Depauw (58' Kielo Lezi), Van Zundert (72' Vanbelle), Iddi, Charai, Geudens, Asare, Vleminckx

Gele kaarten: 27' Provoost, 45' Dhont, 81' Verbrugghe

Doelpunten: 50' Vermast 1-0, 56' Vermast 2-0, 68' Kielo Lezi 2-1, 85' Vleminckx 2-2