Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Puyenbekestadion
Waasland en Leuven spelen gelijk
Bart Hermans

Waasland en OH Leuven speelden zaterdagavond 3-3 gelijk. Voor de thuisploeg scoorden Borlee,Magerman en Matthijsen. Voor de bezoekers waren dit Brogno, Francis en Mosia.

Waasland ging de vorige speeldag zwaar onderuit op het veld van de buren uit Hamme. Leuven deed het ook niet bepaald goed met nul op zes uit de laatste twee wedstrijden.

Van een studieronde was er allerminst sprake. Er was nog maar net afgefloten en Ruytinx was al dicht bij de openingsgoal, zijn schot ging over. Waasland antwoorde via Flies maar die zijn kopbal ging nipt naast. Serbest was halverwege de tweede helft heel dicht bij een doelpunt, zijn kopbal ging net naast de paal buiten. Diezelfde Serbest lag aan de basis van het doelpunt van Leuven. Hij speelde de bal kwijt waardoor Brogno kon gelanceerd worden. De ex-speler van Westerlo twijfelde niet en knalde de 0-1 voorbij een kansloze doelman Hofman. Flies had zich vorige week geblesseerd bij de opwarming in Hamme en ondervond hier blijkbaar nog last van want hij moest zich laten vervangen door Matthijsen. Waasland leek even aangeslagen maar ging toch op zoek naar de gelijkmaker. Magerman kon van net buiten de zestien uithalen, maar zijn schot week lichtjes af waardoor de bal net naast ging. Op de corner hieruit volgend kon Borlee staalhard binnen koppen waardoor de bordjes weer gelijk hingen. Eén – één was ook de ruststand.

De tweede helft was nog niet lang bezig toen Boy Boy Mosia breed legde op Francis. Deze aarzelde niet en schoot de bal vanop zowat 25 meter keihard in doel. Het werd zo 1-2 na een schitterend doelpunt. Waasland reageert via Bou Sfia, zijn poging werd in eerste instantie nog gered door doelman Van Hamel en ook in de rebound kon Arijs niet besluiten. Dit was maar uitstel van executie , na een vrije trap kwam de  bal voor de voeten van Magerman, deze twijfelde niet en knalde de bal in de rechtse bovenhoek. Na dit doelpunt geloofde de Waaslanders erin en ze drukten Leuven tegen eigen doel. Kansen kwamen er ook maar vooral Arijs kon zijn ploeg niet op voorsprong brengen. Opmerkelijk feit is dat Arijs na 11 speeldagen nog geen enkel doelpunt heeft gescoord en dat terwijl hij vorig seizoen topschutter was in tweede klasse.
En zoals zo vaak gebeurd wanneer je met kansen morst gebeurde nu ook. De thuisploeg kreeg het deksel op de neus . Francis zette op de counter voor naar Mosia die de 2-3 in doel schoot. Met nog maar enkele minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld maar dit was buiten Matthijsen gerekend. Een voorzet Matthyssen dwarrelde via een voet van een verdediger nog in doel.

Waasland schiet met dit gelijkspel niet veel op en staat derde laatste met tien punten uit elf wedstrijden. Leuven staat in de middenmoot met vijftien punten. Beide ploegen hoopten voor het seizoen ten minste mee te strijden voor een eindrondeticket. Er is voor beide trainers nog veel werk aan de winkel om dit doel te realiseren.