Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Mirakelstadion
Antwerp moeizaam maar zeker
Joeri De Ren

Antwerp diende bij te sturen door de schorsingen van Evans en Mamam.  De jonge Baert begon opnieuw in de basis en Tomsin mocht ook van bij de aftrap aantreden.  Verbiest werd naar achteren getrokken en Di Gregoro die terugkeerde uit schorsing nam diens plaats in op het middenveld.  Bij Waregem sneuvelde D'Hollander ten voordele van de Burkinese nieuwkomer Barro.

De wedstrijd begon aardig met een kans voor Barro en een voor Campbell aan de overzijde.  Daarna verwaterde de wedstrijd.  Antwerp speelde te traag en zonder inzet en of inspiratie.  De bal werd te veel rond gespeeld zonder echt terreinwinst te boeken en een fel opzitend Waregem deed er alles aan om zelf het heft in handen te nemen maar kwam op kwalitatief vlak dan weer tekort.  Halfweg de eerste helft werd Dupont foutief afgestopt aan de grote rechthoek.  De vrije trap van Yousfi werd door Ristovic nog geweerd, maar Geldhof kon de rebound binnen duwen.  Antwerp trachtte een vuist te maken en zag een doelpunt van Hilton afgekeurd worden na een aanvallende fout van Campbell.  Tomsin kreeg ook nog een kans, maar schoot vanuit scherpe hoek over.

Na de pauze kwam Antwerp krachtiger en feller uit de kleedkamers.  Hilton werd opgeofferd ten voordele van een extra aanvaller.  Olguin kwam mee plaats nemen vooraan en Tomsin schoof een rijtje naar achteren.  De eerste kans was voor  Campbell.  Het was echter wachten op aanvoerder Di Gregorio die met een prachtige beweging 2 man vorbij ging en dan met een loeier Vergote het nakijken gaf.  Voor de vijfde keer van het lopende seizoen maakte de middenvelder het verschil voor zijn ploeg.  De wedstrijd diende opnieuw gespeeld te worden en enkele minuten later werd Dong foutief afgestopt en legde de scheidsrechter de bal op de stip.  Wederom Di Gregorio nam zijn verantwoordelijkheid en zette zijn club op voorsprong.  Diezelfde Di Gregorio werd onderuit geschoffeld op 20 meter van doel en nu was het Gibson die met een fenomenale krul zijn ploeg op 1-3 bracht.  Waregem leek knock-out, maar vocht zich via Barro terug tot 2-3.  Wat volgde waren nog enkele moeilijke minuten voor Antwerp, maar invaller De Vos sloeg er niet meer in zijn kansen af te werken.  Aan de overzijde kreeg Verjans nog de beste kans, maar hij liet de 2-4 liggen.

Antwerp neemt zo ook afscheiding in het klassement en blijft op even grote afstand van Dender dat in extremis nog de volle buit wist te pakken op bezoek in Union.