Speeldag: Speeldag 12
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven terug op de rails
Giel Vermeulen

Oud-Heverlee Leuven had wat goed te maken afgelopen zondag op Den Dreef. En dat deed het ook, want van bezoeker KAS Eupen kon OHL nog eens de drie punten afsnoepen en zo uit het dipje komen dath het tot een nul op negen had gebracht. Leuven werd de verdiende winnaar met een 2-0 eindstand waarvoor ditmaal een sterke Brogno, en Ruytinx met de kopbal, verantwoordelijk waren.

In een vrij kalme eerste helft zagen we een sterk startend OHL. Een lobje van Ruytinx over het doel van Wins, die ver was uitgekomen om Schouterden af te stoppen, kon alvast de toon wat zetten. Maar Eupen liet zich niet meteen kennen toen Molnar een voorzet van Collin over kopte. Net op het halfuur kwam de voorsprong voor OHL er met Brogno die Wins het nakijken gaf en de 1-0 erlangs in het doel tikte. Net voor het einde van de eerste helft raakte Mosia na een vrije trap van Brogno de binnenkant van de linkerpaal. Maar het werd rusten met een doelpunt voorsprong voor Leuven.

Al snel na de rust werd de score verdubbeld. Schouterden schoot een hoekschop tot bij Ruytinx, die hard kon binnenkoppen. Het was vanaf dan voor Leuven slechts een kwestie om vanachter alles dicht te houden. Eupen kwam er nog weinig aan te pas. De grootste kansen waren er dan ook voor de thuisploeg. Tot drie keer toe kon de ingevallen Schoonjans een droomscenario realiseren, toen hij enkele keren praktisch vrij voor doel kwam. Het was wellicht iets te mooi geweest. Ook Baghdad, Ruytinx en Janssens konden de score nog opdrijven, maar geen van hen kon voorbij doelman Wins komen. Eupen had voorheen nog geprobeerd met Keller, die rakelings naast schoot. De partij was echter al beslist.

Bij de persbabbel achteraf was Eupen-trainer Grosjean afwezig. OHL-trainer Cossey sprak dan maar voor hem en getuigde van een goeie uitslag tegen een sterke ploeg. Over  zijn eigen spelers hoorden we ook niks dan lof: "Er stond een ploeg op het veld, dat was lang niet gezien."
De trainer van OHL gaf ook enkele persoonlijke fouten toe: "Misschien heb ik te veel gewijzigd in de opstellingen. Ik moet meer geduld hebben en meer vertrouwen geven aan sommige van de jongens."

Over de bekerwedstrijd tegen Brussels aanstaande vrijdag, was Cossey positief: "We hebben niets te verliezen, het nodige vertrouwen is er. Het wordt geen hapklare brok, maar we gaan ons best doen." [AN]