SK Deinze
RS Waasland
1-0
2-0
Datum: 11/11/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Deinze duwt Waasland verder in de put
Bart Hermans
| 0 reacties
Deinze duwt Waasland verder in de put
Foto: © SC

Zaterdagavond won Deinze thuis tegen Waasland met 2-0. De doelpunten waren van Masureel en Vercaemer.
 
Bij de thuisploeg waren Masureel en Hermans er terug bij. Regi van Acker moest Smet, Flies, Geldhof en Veldeman missen. Het was Deinze dat heel goed begon aan de wedstrijd. Ze kregen direct een paar kansjes en het was al snel raak. Op een corner van Hermans kopte Masureel de bal binnen via de binnenkant van de paal. Het werd zo vroeg 1-0. Dit was al de zesde seizoenstreffer voor de topschutter van Deinze. Na dit doelpunt was er veel middenveldspel. Waasland had het meeste balbezit maar kon Deinze niet in moeilijkheden brengen. Doelman Dobbelaere zag vlak voor rust een schot van Werry Sels naast gaan maar meer gevaar konden de bezoekers niet brengen. Ook de thuisploeg kon de bezoekende doelman niet meer bedreigen en zo gingen beide ploegen rusten met 1-0.
 
In de tweede helft liet de thuisploeg Waasland komen en loerde op de counter. Echt noemenswaardige kansen kwamen hier niet uit voort. Op het uur tackelde Frank Magerman met de twee voeten vooruit en mocht direct gaan douchen van scheidsrechter Kasprzak. Deinze kwam dicht bij een tweede doelpunt maar Hermans kopte op aangeven van Coulibaly in de handen van Hofman. Deinze bleef uitgaan van een sterke defensie en Waasland had hier geen antwoord op. Net voor affluiten was het de thuisploeg die klus helemaal klaarde. Coulibaly kon doorgaan op links, zijn voorzet bereikte Nfor maar die zag zijn schot gekeerd op de lijn, de pas ingevallen Vercaemer kon in de rebound wel scoren. Deinze won met 2-0 van een zwak Waasland.
 
De euforie blijft zo duren in Deinze en de Oost-Vlamingen staan ondertussen op een mooie gedeelde derde plaats met 20 punten uit 12 wedstrijden. Ze zijn een echte thuisreputatie aan het opbouwen want thuis hebben ze een mooie zestien op achttien behaald. Waasland blijft onderaan bengelen met een schamele tien op drieëndertig. Opmerkelijk is dat de topschutter van vorig jaar in tweede klasse, Kristof Arys in twaalf wedstrijden nog niet één keer de netten bol heeft kunnen zetten. Wanneer kruipt Waasland uit deze diepe put?