Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Orphale Cruckestadion
Ronse en Kortrijk delen de punten
Giovanny Saelens

De aanwezige supporters in Ronse kregen zes doelpunten te zien. De wedstrijd SK Ronse - KV Kortrijk, die zaterdagavond werd afgewerkt, eindigde op 3-3. Aan de kant van Ronse werd er tweemaal gescoord door Sylla en trof ook Lefranc de netten. Voor de West-Vlamingen scoorden Landu Tubi, Nong en De Ly. De wedstrijd stond onder leiding van Flament

SK Ronse begon zoals een thuisploeg het hoort te doen. Ze zetten druk en weegden op de Kortrijkse defensie met enkele kansen tot gevolg. Na zeven minuten kopte Mathys naast. Vijf minuten later kwamen de Oost-Vlamingen opzetten vanop rechts. Een voorzet werd in de zestien met de hand weggewerkt, maar Flament liet doorspelen. Nog geen minuut later stond het toch 1-0. Sylla kreeg de bal voorbij Mollez en zette Ronse op rozen.

Kortrijk wist dat het niet bij de pakken mocht blijven zitten en nam het heft zelf in handen. Op het kwartier scoorde de Congolees Landu Tubi zijn tweede doelpunt van dit seizoen. De wedstrijd verliep terug gelijkopgaand met kleine kansen aan beide kanten, maar echte doelkansen kwamen er niet meer. Chen kopte de bal bijna in eigen doel net voor rust. 1-1 was de ruststand.

Na de rust kreeg Landu Tubi de eerste deftige kans, maar hij trapte de bal op Paul. De wedstrijd zakte wat in elkaar tot Lefranc een kans kreeg. Hij twijfelde niet en benutte ze ook met de 2-1 tot gevolg. Met nog een kwartier te gaan besloot Philippe Flament de bezoekers een strafschop toe te kennen. Jarakovic scoorde die, maar moest opnieuw trappen. Zijn tweede penalty werd door Paul uit doel gehouden maar Aloys Nong was goed gevolgd en bracht Kortrijk opnieuw op gelijke hoogte.

Kortrijk ging op zoek naar de drie punten maar stoot telkens op een goed georganiseerde verdediging. Eén van die Kortrijkse aanvallen leidde in de 86ste minuut tot een countermogelijkheid voor SK Ronse. Sylla lobte de bal vanop afstand over Mollez, die geen schijn van kans maakte tegen dit technisch vernuft. Kortrijk liet de hoofden niet zakken en bleef kansen creëren op de gelijkmaker. In de laatste minuten van de officiële tijd kreeg Landu Tubi een grote kans, maar hij stoot op een goede Luc Paul. In de blessuretijd kreeg Kortrijk dan toch nog waar het recht op had. Een voorzet werd verlengd tot bij Bram De Ly en de centrale verdediger zorgde dat Kortrijk toch nog één punt haalde uit deze wedstrijd.

Opstelling SK Ronse: Paul, Mathys, Synaeghel, Buysens, Sylla, Omelianovitch, Lefranc, Boukhelifa, Debruyne (81' Krasniqi), Kawende (73' Peres), Dubart

Opstelling KV Kortrijk: Mollez, Chen, De Ly, Verbrugghe, Vermast, Vervaeke (69' Nong), Calvo, Ujkani (59' Timmermans), Landu Tubi, Gezelle, Jarakovic

Gele kaarten: Synaeghel, Buysens, Omelianovitch, Debruyne, Dubart, Vermast, Verbrugghe

Doelpunten: 12' Sylla 1-0, 15' Landu Tubi 1-1, 68' Lefranc 2-1, 75' Nong 2-2, 87' Sylla 3-2, 90' De Ly 3-3