Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Guldensporenstadion
Landu Tubi schiet Kortrijk naar linkerkolom
Giovanny Saelens

KV Kortrijk won zondagnammidag met ruime cijfers van RE Virton. Het werd 4-0 in het Guldensporenstadion, waaronder een hattrick van Landu Tubi. Invaller Aloys Nong maakte ook een doelpuntje. Kortrijk staat terug negende en heeft vier punten meer dan Virton.

Bij Kortrijk verhuisde De Ly terug naar de bank nu Demets terug is uit blessure. Ook Nong moest van de zijlijn toekijken, want Landu Tubi, Jarakovic en Gezelle bleven de voorkeur krijgen. De wedstrijd stond onder leiding van topscheidsrechter Franck De Bleeckere.

De wedstrijd begon zwak, maar na twee minuten kon Jarakovic al een eerste kans versieren. Hij kraakte zijn schot totaal en de bal ging erg zwak op Leyder. Na 14 minuten ging Jarakovic alleen op doel af, maar hij werd neergehaald door Do Rosario. De Bleeckere twijfelde niet: hij kende Kortrijk een strafschop toe en stuurde Do Rosario naar de kleedkamers. Tot ongenoegen van de bank stelde Landu Tubi zich achter de bal. Hij gaf hen lik op stuk en trapte de bal droog in het dak van het doel. 1-0 na een kwartier spelen.

Virton probeerde tegen te prikken en kreeg in de 18e minuut een vrije trap, maar Hareau trapte op Mollez. Even later trapte ook Bendaha op de ex-speler van onder meer Club Brugge en AA Gent. Landu Tubi had er zin in en versierde in de 24ste minuut een nieuwe kans. Deze keer trapte hij naast. Een minuut later zocht Jarakovic naar de vrije ruimte. Hij trapte meteen op doel, maar de bal botste op de bovenkant van de lat. De topschutter van KV Kortrijk, Nicolas Gezelle, kreeg wat later ook een kans. Hij trapte op Leyder.

Kortrijk bleef kansen creëren aan de lopende band. Vincent "Vinnie" Provoost probeerde het met een volley, maar zag die over belanden. Aan de overkant dan toch nog eens een kans voor de Luxemburgers via Hareau, maar hij stoot opnieuw op Mollez. Na 40 minuten trapte Jarakovic naast de kooi van Leyder, maar een minuut daarna was het eindelijk 2-0. Landu Tubi ging alleen op doel af, omzeilde de doelman en verdubbelde vanuit een scherpe hoek terecht de stand. 2-0 was meteen ook de ruststand.

Vanhaezebrouck besloot om de tweede helft aan te vatten met twee frisse spelers en schakelde Nong en Ujkani in ten nadele van Gezelle en Calvo. De thuisploeg begon het tweede deel van de wedstrijd wervelend en na twee minuten was het al 3-0. De ingevallen Nong schoot Kortrijk op rozen. Landu Tubi volgde het voorbeeld van zijn spitsbroeder twee minuten later. Hij kopte de 4-0 tegen de netten en feest bij KV Kortrijk. De Congolees had een hattrick beet en na de negatieve kritiek van de afgelopen weken kon hij dit zeer goed gebruiken.

In de 51ste minuut moest het 5-0 geweest zijn, maar Nong miste een reuzekans. Invaller Ujkani trapte na 59 minuten spelen de bal naast. Virton kon enkel dreigen via stilstaande fases. Op het uur ging een vrije trap van Hareau over. Aan de overkant verliep het veel vlotter, maar de bal wou er geen vijfde keer in. Eerst trapte Nong nipt naast en vier minuten later trapte Vervaeke vanuit een scherpe hoek over en naast. De laatste kans voor Virton was in de 74ste minuut met Lamonaca achter de bal voor een vrije trap, maar de bal ging naast.

Kortrijk bleef de 5-0 opzoeken, maar vooral Aloys Nong was dé specialist in het verprutsen van reuzekansen. Een voorzet van Vermast belandde op een halve meter van doel, waar ook Nong stond. De Kameroener trapte echter naast de bal. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal werd een hoekschop tot bij Landu Tubi getrapt. Hij schoot van dichtbij op Leyder en ook de rebound van Provoost ging er niet in. Kortrijk kreeg nog vier kansen. Eerst trapte Jarakovic op de doelman, daarna Provoost op Leyder, vervolgens schoot Jarakovic nogmaals op de doelman en tenslotte miste Nong nogmaals een reuzekans.

Kortrijk won dus met 4-0 en heeft dus het vertrouwen beet voor de partij tegen KVSK United volgende week, wat vorig jaar een topper was bovenaan het klassement.

Opstelling KV Kortrijk: Mollez, Vermast, Verbrugghe (71' De Ly), Demets, Chen, Gezelle (46' Nong), Provoost, Calvo (46' Ujkani), Vervaeke, Jarakovic, Landu Tubi

Opstelling RE Virton: Leyder, Godart, Blaise, Gustin, Do Rosario, Belhocine, Lespagnard (19' Dupuis), Hareau (78' Fostier), Lamonaca, Bendaha, Calicchio (52' Yoroba)

Geel: 36' Calicchio
Rood: 14' Do Rosario

Doelpunten: 15' 1-0 Landu Tubi, 41' 2-0 Landu Tubi, 47' 3-0 Nong, 49' 4-0 Landu Tubi