Stadion: Achter de Kazerne
KVM wint met kleinste verschil van Ronse
Bart Hermans
KVM  wint met kleinste verschil van Ronse

KV Mechelen heeft vanavond met 1-0 gewonnen tegen Ronse. Het doelpunt was van Kielo-Lezi.

Bij KV Mechelen stond Kevin Kempeneer voor de tweede keer op rij in doel, het waren dezelfde elf spelers aan de aftrap als vorige week tegen Tubize. Crabeels mocht ten koste van Biset op de bank plaats nemen. Ronse moest de geschorst Omelianovitch missen, in zijn plaats kwam Julien Peres aan de aftrap. Voorzitter Deruyzer nam eerder van de week ontslag bij Ronse, meer hierover later op voetbalkrant. De wedstrijd stond onder leiding van de Nederlander Raymond Vanmeenen.

Voor de aftrap was er een minuut stilte voor Roger ‘De Joppe’ Van Dessel , een ex-speler van Malinwa , hij overleed op 73-jarige leeftijd. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Vleminckx, zijn schot ging net over doel Het antwoord van Ronse liet niet lang op zicht wachten, Sylla kon voorzetten vanop rechts maar Lefranc kon er net niet bij. De tweede kans voor de thuisploeg was opnieuw voor Vlemincx, hij kon op links de bal ontfutselen van een verdediger van Ronse, zijn schot werd gepareerd door Ronse-doelman Paul. Iets voorbij het kwartier was het dan toch raak, op aangeven van Asere kon Kielo-Lezi in twee tijden de bal achter doelman Paul in doel werken.

Ook nu bleef het antwoord niet lang achterwege, Sylla kon op rechts alleen doorgaan op Kempeneer, hij probeerde naast de doelman schieten maar gelukkig waren er al twee verdedigers mee terug. Aan de overkant kon doelpuntenmaker Kielo-Lezi alleen doorgaan, maar in plaats van de ook vrij lopende Iddi aan te spelen liep hij zich vast. In de daaropvolgende fase kon Asare wel scoren maar zijn doelpunt werd al dan niet terecht afgevlagd voor buitenspel. Iets voor het halfuur ging een schot op vrije trap van Vleminckx nogmaals net over, Vleminckx was sterk bezig zaterdagavond. Ronse moest dankzij die vroege achterstand wel komen maar het was daarentegen KV Mechelen dat aanval na aanval in elkaar knutselde. De bezoekers kreunde onder de druk maar konden standhouden. In het derde kwartier nam de thuisploeg wat gas terug, ze hadden nog veel balbezit maar kansen kwamen hier niet uit voort.

Het was zo 1-0 aan de rust. Het liep in die eerste helft allemaal vlot voor de thuisploeg maar ze moesten met die score in de tweede toch blijven opletten want een doelpunt kan snel vallen.

De 6200 toeschouwers zagen dat de tweede helft veel moeizamer van start ging als de eerste. Het was wachten tot op het kwartier wanneer Vleminckx wordt aangespeeld en kan scoren. Het doelpunt wordt wederom afgekeurd, Kielo-Lezi stond wel buitenspel in die fase, Vleminckx niet.  Opvallend detail wanneer de drie bankzitters van Mechelen zich gaan opwarmen, omdat de omheiningen weg zijn Achter de Kazerne staan de toeschouwers vlak bij het veld. Gevolg is dat de reservespelers eerst wat handjes gaan schudden alvorens aan de opwarming te beginnen. Ronse antwoordde via Sylla, zijn schotje ging in het zijnet.
Even later was er wederom een bediscussieerbare beslissing van de Nederlander. De ingevallen Charaï kon alleen doorgaan en werd neergehaald, geen overtreding zei Vanmeenen. Publiek en spelers waren hier niet mee eens. In het tweede kwartier leek Mechelen in slaap gevallen, weinig gevaar en veel verkeerde passen waar hier het gevolg van. Ronse stelde er nog minder tegenover.  Vlak voor affluiten waren de ingevallen De Pauw en Vleminckx nog dicht bij een doelpunt maar het bleef 1-0 Achter De Kazerne. De Pauw kreef nog wel een gele kaart en is er daardoor volgende week niet bij.

KV Mechelen was zeer zwak in de tweede helft maar wint op basis van de eerste helft verdiend met 1-0. Ze staan nu alleen derde want zowel Deinze als Tubize verloren punten dit weekend.Ronse blijft voorlaatste en telt dankzij de overwinning van Waasland nu al vijf punten achterstand achter op de derde laatste Hamme.