Stadion: Diaz Arena
Dender wint weer, United herpakt zich
Niels Hendriks

FC Tubize - FC Dender EH 0-2

Leider Dender had het niet gemakkelijk met Tubize, dat op een gedeelde derde plaats stond. Dender speelde goed georganiseerd, maar de kansen waren voor de thuisploeg. Ozer schoot net naast de kruising, Lepoint miste van dichtbij en een schot van Lambot werd gered door doelman Coppens. Enkele minuten was Dender gevaarlijk toen Geeroms topschutter Thiebaut bediende en hij trapte de 0-1 tegen de netten.

Na de koffie ging Tubize opzoek naar de gelijkmaker en was gevaarlijk via Poppe en Vandamme. Maar de Walen slaagde er niet in om de gelijkmaker te scoren. Het was zelfs nog Dender dat op 0-2 kwam. Een schot van Vandendriessche werd nog afgeweerd, maar de ingevallen Stuckens zette tien minuten voor tijd de 0-2 eindcijfers op het bord. Een gevleide zege voor de leider dat door puntenverlies van Antwerp nu al elf punten voorsprong heeft.

KV Oostende – KVSK United 3-4

Zowel Oostende als KVSK United waren op de sukkel en hadden de drie punten broodnodig. Dit resulteerden in een spectaculaire wedstrijd aan de kust. Het was de thuisploeg die de score opende via Muller Van Moppes na geharrewar voor doel. Op het halfuur bracht Ode Thompson de Limburgers op gelijke hoogte, meteen hun eerste doelpunt in zes wedstrijden. Maar het was toch Oostende dat met een voorsprong de rust inging via een doelpunt van Lord

Na rust vocht United zich terug op gelijke hoogte, Baratto kopte een hoekschop van Haagdoren binnen. Maar KVO kwam opnieuw op voorsprong via Coppin, 3-2. United slaagde er even later via Heymans toch in om voor de derde keer terug op gelijke hoogte te komen, 3-3. Tien minuten voor tijd ging de ploeg van Peter Balette zelfs nog met de drie punten lopen nadat Haagdoren de bal tegen de nette joeg, 3-4.