Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Yvan Georges
Mechelen kansloos onderuit op Virton
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zaterdagavond met 4-2 verloren van Virton. Voor de thuisploeg scoorden Gbarssin en drie maal Bendaha. De doelpunten van de bezoekers waren van Charaï en Van Zundert.

KV Mechelen moest de geschorste De Pauw missen, Werner zat net als vorige week ook tegen zijn ex-ploeg op de bank. Het eerste gevaar van de wedstrijd was direct raak. Kempeneer ging op de corner in de fout en Gbarssin kon de 1-0 binnentrappen. Er was nog protest van Mechelen omdat ze al dan niet de bal nog voor de lijn weggewerkt hadden. Ook de tweede kans begon bij een corner, Kempeneer loste de bal maar Bendaha schoot de bal hoog over. De bezoekers uit Mechelen hadden in het eerste kwartier wel het meeste balbezit maar kansen konden ze niet creëren. Het was daarentegen Virton dat bij zijn volgende kans wederom kon scoren. Bendaha kon een voorzet vanop links voorbij een kansloze Kempeneer knallen. Halverwege de eerste helft was Mechelen een eerste keer gevaarlijk, Kielo-Lezi kon alleen doorgaan maar besloot zwak in de handen van doelman Leyder. Op het halfuur greep Trainer Maes in en bracht Charaï in plaats van Vanbelle. Hij wisselde dus zijn linkerverdediger terwijl het op rechts vierkant draaide. Asare schoof een lijn naar achter. Virton zette zichzelf net voor rusten op rozen. Ook bij dit derde doelpunt begon de actie vanop de linkerkant van Virton, Bendaha kon de voorzet aannemen en de 3-0 tegen de touwen knallen. Beide ploegen gingen rusten met 3-0 op de bordjes.

De tweede helft was nog maar amper op gang gefloten of Kevin Kempeneer mocht zich al een vierde keer omdraaien. Calicchio kon vanop links voorzetten en Bendaha kopte de 4-0 binnen.Het was zijn derde doelpunt van de avond en zijn zevende van het seizoen Ook bij dit doelpunt ging Kempeneer niet echt vrijuit. De doelman had echt niet zijn beste dag want even later kwam hij uit op een bal,dribbelde verder en wilde dan een pas versturen die in de voeten van een Virton-speler belandde, deze twijfelde niet en schoot op doel maar gelukkig voor de Maneblussers kon Van Hoevelen de bal nog wegkoppen voor de lijn. Op het uur konden de bezoekers de score milderen tot 4-1 via Charaï. Mechelen probeerde met de moed der wanhoop aan te vallen maar daardoor kwam er achteraan veel ruimte. Lamonaca profiteerde van deze ruimte maar zag zijn schot gepakt door Kempeneer .Aan de overkant was Kielo-Lezi gevaarlijk maar zijn schot ging over. Vijf minuten na de 4-1 kon Van Zundert met een mooi afstandsschot de 4-2 scoren. De Mechelaars geloofden er terug in maar konden niet meer scoren en zo won Virton verdiend met 4-2 op eigen veld.

Met deze overwinning krijgen de troepen van Grandjean wat meer ademruimte en kunnen ze volgende week vol vertrouwen afreizen naar Ronse. Bij KV Mechelen zal er hard moeten gewerkt worden om iedereen klaar te krijgen voor de wedstrijd tegen KVSK United. De grote vraag zal zijn of Werner zijn plaatsje in doel zal terugkrijgen?