Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK United wint zespuntenmatch
Niels Hendriks

KVSK United heeft gedaan wat het moest doen dit weekend. Het wist namelijk de zespuntenwedstrijd tegen SK Ronse, de voorlaatste in de stand, te winnen met 2-1.

Bij United kwam Luyten terug uit schorsing waardoor De Condé op de bank belandde. De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. Ode Thompson ging alleen op doelman Paul af en leek deze ook te omspelen tot Paul buiten zijn rechthoek de bal met de hand afstopte. De rode kaart voor de onfortuinlijke doelman was het logische gevolg. Ronse was van slag en United ging resoluut op zoek naar de 1-0. Eerst kopte Peeters nog op invallersdoelman Vervaet, maar even later was het wel raak. Na voorberijdend werk van Pereira en Haagdoren kon Delande de 1-0 tegen de netten trappen. Ronse kreeg nog wel de kans om op gelijke hoogte te komen na een te korte terugspeelbal van Luyten, maar Sylla kon hiervan niet profiteren. Na twintig minuten maakte Thompson er met een inlegger 2-0 van voor de Limburgers. Pereira was niet zelfzuchtig en legde de bal mooi breed voor zijn spitsbroeder. Delande en Peeters kregen in deze eerste helft nog de kans om de wedstrijd te beslissen maar de kansen werden gemist.

Na rust ging United verder op zoek naar de 3-0, maar het was Ronse dat zich terug in de wedstrijd knokte. Sylla pakte Baratto op snelheid en trapte de bal mooi voorbij doelman Boyen, 2-1. United bleef tegen tien man de kansen opstapelen via ondermeer Thompson, Baratto en Delande, maar KVSK United heeft nog steeds met een scoringsprobleem te kampen. Toen Clabots zijn tweede gele kaart kreeg nadat hij de bal dom wegtrapte na een fout ging Ronse er weer in geloven. Maar toch was het Pereira die de 3-1 aan zijn voet had, maar nadat hij doelman Vervaet omspeelde brachten twee Ronse-verdedigers alsnog redding op de achterlijn en ook Delande kon de rebound niet benutten. Ronse kreeg via zijn razend gevaarlijke spits Sylla nog de kans om een puntje mee te nemen maar zijn schot ging rakelings naast. Het bleef dus 2-1 voor de mannen van Peter Balette die een goede zaak doen.