antAntwerp
denFCV Dender EH
Datum: 16/12/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Bosuil
De competitie herleeft
Joeri De Ren
| 0 reacties
De competitie herleeft
Foto: © SC

15000 Antwerpsupporters en slechts een handvol fans van Dender waren present voor wat dé clash van 2006 diende te worden in tweede klasse. In Mechelen hoopten ze op een gelijkspel om de nog grotere kloof te dichten. In Dender waren ze tevreden met dat door Mechelen gewenste resultaat, doch in Antwerpen gold enkel winst als einddoel. Weinig selectiezorgen voor beide coaches. Antwerp mistte wel topscoorder Campbell en Dender deed het zonder de diensten van Stuckens en Oumouri.

Antwerp ging in de eerste helft, gestuwd door een fanatiek thuispubliek op zoek naar de voorsprong. Na vijf minuten scoorde Di Gregorio zijn zoveelste gouden treffer van het seizoen. Mamam zette de flank te kijk, bediende Olguin die doorkopte naar Di Gregorio en de kleine middenvelder twijfelde niet. Doelman Coppens liet geen te zekere indruk bij het eerste doelpunt en Antwerp zocht verder naar het uitdiepen van de kloof. Op het kwartier bediende Olguin met een mooie eentijdse baltoets de immer doodgevaarlijke Dong die op snelheid alleen op doel afging en met veel gevoelen de bal in de netten deed belanden. De Bosuil ontplofte een tweede keer en Dender zat in zak en as. Antwerpen nam gas terug en ving Dender op rond het eigen doelgebied, waarna het bleef dreigen via snelle omschakelingen. Dender voetbalde nauwelijks een halve kans bijeen in de eerste helft al speelden ze verdienstelijk en lieten ze staaltjes van vlotte balcirculatie bewonderen. Coppens diende zich nog wel te onderscheiden op pogingen van Di Gregorio en Evans en hiermee benadrukte Antwerp dat de voorsprong verre van onverdiend was aan de rust.

Na de rust volgde het traditionele moeilijke kwartier voor de ploeg op voorsprong. Dender ging verwoed op zoek naar een doelpunt en na tien minuten kreeg Geeroms een kans nadat hij sneller dan Hilton aan de tweede paal verscheen. Vanuit scherpe hoek schoot hij op doel, maar Ristovic weerde. Vijf minuten later liet Ristovic zijn klasse bewonderen wanneer hij een prachtig in de hoek gekopte poging van Van Geem wist uit zijn kooi te ranselen. Mede dankzij een weer sublieme Ristovic en een hermetisch gesloten verdediging kwam Dender niet verder dan die enkele kansen. Antwerp werd zelfs terug de meest gevaarlijke ploeg na de inbreng van Verjans in plaats van Mamam. Met twintig minuten te gaan werd Dong op weg naar doel gezet. De Chinees omspeelde de keeper en de teruggekeerde Gerets tikte het leer uit de voeten van Dong en in eigen doel. Hiermee viel het doek finaal over het toppertoneel en Antwerp dwong nog kansen af via Gibson en tweemaal Dong. Ofwel werden de kansen gemist, ofwel redde Coppens, maar de score veranderde niet meer.

Antwerp wist de kloof van 11 punten op enkele weken tijd te herleiden tot nog slechts 5 punten en de vermeende onoverwinnelijkheid van Dender werd hiermee gelijk ook aangetast. Voor Dender lijkt de winterstop welgekomen, voor Antwerp dan weer niet...

Vooraf