Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk sluit heenronde af met zege
Giovanny Saelens

KV Kortrijk heeft zondagnamiddag gewonnen met 4-1 van OH Leuven. De vijf doelpunten vielen in de tweede helft. Kortrijk beëindigt de heenronde zo op de vierde plaats en Leuven op de twaalfde.

Leuven kwam nauwelijks in het spelbeeld voor en dus ook niet in de eerste helft. Na acht minuut viel een eerste kans te noteren voor de thuisploeg. Sterkhouder Vincent Provoost zag zijn volley naast het doel van Vanhamel verdwijnen. De Kortrijkse spitsen werden meer dan één keer foutief afgestopt, met vrije trappen tot gevolg op gevaarlijke posities. Ivica Jarakovic trapte net over de kruising. De leiding van de wedstrijd, verzorgd door Noirhomme bijgestaan door Boucaut en Voet was na de wedstrijd opnieuw stof tot discussiëren. Naast het feit dat de lijnrechter meerdere keren een aanval van Kortrijk onterecht afbrak wegens buitenspel, moest Kortrijk een strafschop gekregen hebben in de 19e minuut na zuiver handspel.
Kortrijk bleef aanvallen en zocht naar de openingstreffer. Makhloufi kwam terug uit blessure en startte in de basis. Hij kreeg op vrije trap een goede mogelijkheid om nog eens met zijn gevaarlijke linkervoet uit te halen, maar de bal zoefde naast. Na 26 minuten werd Nong diep gestuurd, maar hij slaagde er niet in de botsende bal te lobben over Vanhamel. Even later probeerde de Kameroener het met een vluchtschot, maar opnieuw stond Vanhamel paraat. Nong bleef de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Een nieuwe mogelijkheid belandde deze keer in het zijnet. Aan de rust stond het nog 0-0.

Ook in de tweede helft trok Kortrijk het overwicht naar zich toe met Nong als hoofdrolspeler. "Ding Dong Nong", zoals de stadionomroeper het vermeldde, scoorde de openingstreffer al vier minuten in de tweede helft op assist van Jarakovic. De wedstrijd viel wat stil en een volgende kans kwam er pas na het uur. Landu Tubi kon richting doel gaan maar hij besloot voorlangs. Vijf minuten later trapte ook Provoost over. In de 70ste minuut viel de bal voor de voeten van Stijn Francis, hij kraakte zijn schot, maar dat belemmerde hem niet de gelijkmaker aan te tekenen voor Leuven. De spelers van Leuven vierden het doelpunt, terwijl ze het thuispubliek kwamen uitdagen.
Kortrijk liet het spelbeeld niet veranderen door het onverwachte doelpunt en drukte verder. Landu Tubi schudde een mooie beweging uit zijn benen, maar werd dan foutief neergehaald in het strafschopgebied. Jarakovic maakte er vanop de stip 2-1 van. Over en out voor Leuven, want vier minuten later stond het al 3-1 dankzij Nong. Leuven kreeg dan toch nog een kansje in de 86ste minuutn, maar Mosia schoot op Mollez. Uitblinker Provoost maakte er met een schitterend doelpunt nog 4-1 van, wat ook de eindstand was.