Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen zonder glans voorbij Hamme
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen van VW Hamme. Het doelpunt van de thuisploeg was voor Issame Charaï.

Het eerste kwartier was er zoals in vele wedstrijden een voor de studieronde. Op het einde van dat eerste kwartier kwam de bal bij een vrijstaande Vleminckx, maar die wat te verrast en trapte de bal hoog over. Het eerste halfuur was er eentje om snel te vergeten. De thuisploeg probeerde wel maar Hamme hield gemakkelijk stand. Op het half uur was er dan toch wat opwinding. Eerst moest Werner een schotje van Djamba-Shango stoppen en aan de overkant ging Dhont mooi door op rechts en voorzetten. Meul duwde het schot van Vleminckx in corner. Hamme kwam in het derde kwartier beter en beter in de wedstrijd. Doelman Werner moest zich reppen toen Versyp alleen kon doorgaan. Gelukkig voor de thuisploeg kon hun doelman de bal uit de voeten van Hamse spits ontzetten .Meer viel er niet te vertellen over een heel zwakke eerste helft van beide kanten.

Mechelen-trainer Peter Maes liet bij de rust Asare in de kleedkamers en verving hem door Kielo-Lezi. Het was ook direct raak voor de thuisploeg. Charaï verslaat doelman Meul met een mooie lob en zet de 1-0 op de bordjes. Hamme antwoordde via De Smet, Werner zorgde er met een mooie save voor  dat zijn ploeg op voorsprong bleef. De eerste gele kaart van de wedstrijd was voor Vanbelle, opvallend was dat hij direct daarna gewisseld werd voor De Pauw.Na de veelbelovende start van de tweede helft hervielen beide ploegen weer in het monotone spel van de eerste helft. Er was toch nog eens een kans te noteren na een half uur spelen in de tweede helft. Kielo-Lezi kon alleen doorgaan maar keeper Meul kon gepast in zijn voeten duiken.Dicht bij het einde van de wedstrijd kon De Pauw nog eens doorgaan , zijn bal ging net over de lat. Aan de overkant was De Meyer dicht bij de gelijkmaker.In de laatst minuut was er nog een vrije trap voor de thuisploeg. De Pauw schoot in de muur.Zo bleef het 1-0 na een heel flauwe wedstrijd.

KV Mechelen gaat zo als derde de winterstop in. Bij Hamme moeten ze hopen op een betere terugronde want ze sluiten de heenronde af met een derde laatste plaats na de winst van Waasland op Dessel.