Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Yvan Georges
KVSK United pakt puntje mee uit Virton
Niels Hendriks

KVSK United heeft op de laatste speeldag een gelijkspel behaald bij Virton. In de partij werd niet gescoord met een 0-0 eindstand als gevolg.

Bij United kon Balette niet rekenen op de geschorste Clabots en de geblesseerde Baratto. Zij werden in de ploeg vervangen door Öcal en Mbemba. De eerste kans van de partij was voor de thuisploeg toen Calicchio op de paal kopte. United kon pas na 20 minuten voor het eerst dreigen via Pereira. Enkele later moest Boyen ingrijpen op een vrije trap van Virton. United reageerde met een kans voor Delande maar de thuisdoelman redde. Ook Pereira was nog gevaarlijk, maar zijn schot ging naast.

Na rust nam Virton de bovenhand, eerst claimde ze een strafschop die niet gefloten werd en even later was Calicchio enkele keren gevaarlijk zonder succes. In het laatste uur slaagde United erin om het evenwicht te herstellen met enkele kansen via ondermeer Thompson. Beide ploegen kregen in het slot nog enkele kansen, maar het wilde niet lukken voor beide ploegen. KVSK United sluit zo een slechte heenronde toch nog enigszins positief af met een vier op zes.