Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Guldensporenstadion
Zwak Kortrijk gelijk tegen Deinze
Giovanny Saelens

Zondagnamiddag heeft KV Kortrijk gelijkgespeeld in het Guldensporenstadion tegen KMSK Deinze. Het kwam na de rust op voorsprong via Jarakovic, maar via een flater van doelman Mollez stond het algauw 1-1. Landu Tubi zorgde er nog voor dat Kortrijk leek af te stormen op een overwinning, maar Ernest Webnje bezorgde KMSK toch nog een punt.

KV Kortrijk begon het best aan de partij. Na vijf minuten haalde Makhloufi uit met een volley, maar die strandde in het zijnet. Makhloufi bleef de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Dobbelaere moest goed plat op zijn vrije trap. Vijf minuten later probeerde Jarakovic het eens, maar de bal strandde op de paal. Ook Vervaeke slaagde er niet in de bal in doel te krijgen, zijn bal werd van de lijn gekeerd.
Makhloufi probeerde het later nogmaals met een volley, maar de bal ging opnieuw naast. Jarakovic en Vervaeke kregen twee opeenvolgende reuzekansen, maar de bal wou er maar niet in. Ook een reuzekans voor Vermast werd de nek omgewrongen. Veel meer gebeurde er niet meer in de eerste helft. De ruststand was 0-0.

Ver Eecke had de match nog maar twee minuten opnieuw op gang gefloten en hij besliste al om de thuisploeg een strafschop te geven wegens handspel. De topschutter van KV Kortrijk en vaste strafschopnemer Jarakovic zette de penalty rustig om.
Tijdens de rust was Landu Tubi erin gekomen voor Vervaeke. Na vier minuten deed hij zijn reputatie alle eer aan en miste hij een reuzekans. De thuisploeg had geluk dat een vrije trap van Deinze er niet in viel in de 51ste minuut. Gemor bij de thuissupporters in de 57ste minuut. Mollez komt ver uit zijn doel, slaagt er niet in om de bal weg te halen en ziet hoe Ernest Webnje rustig de gelijkmaker maakt.
Kortrijk moest zich hervatten en creĆ«erde nieuwe kansen. Eerst trapte Jarakovic om Dobbelaere, even later kopte Landu Tubi over en een schot van Nong werd afgeblokt. Uiteindelijk was het Congolees Landu Tubi die rood-wit terug op voorsprong trapte. Hij mocht alleen op doel af en vergat niet te scoren.
Alles zag er dus terug rooskleurig uit tot Ver Eecke ook aan Deinze een strafschop toekende. Ernest Webnje Nfor plaatste zich achter de bal. Hij trapte de bal tegen de lat en raakte de terugkerende bal. Ver Eecke bewees goed de spelregels te kennen en floot een indirecte vrije schop voor KV Kortrijk wegens tweemaal spelen van de bal. Kortrijk kreeg nog een laatste kans via Provoost, maar zijn schot ging over. Vijf minuten voor affluiten maakte Deinze dan toch nog de gelijkmaker via Nfor.

Het bleef 2-2 en een teleurstellend gelijkspel dus voor KV Kortrijk dat vorige week STVV nog uit de beker kegelde. Het staat nu op de vijfde plaats en mag achtervolgen op Eupen.