Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen wint bitsig duel
Bart Hermans

Zaterdagavond heeft KV Mechelen van Oud-Heverlee Leuven gewonnen met 3-1. Voor de thuisploeg scoorden Kielo-Lezi,Vleminckx en Charaï en voor de bezoekers Brogno.

Voor de wedstrijd werd er uitgebreid afscheid genomen van Steven De Pauw. Voorzitter Timmermans noemde hem terecht “De laatste der Mohikanen”. KV Mechelen kwam met dezelfde elf aan de aftrap als in de bekerwedstrijd tegen Zulte Waregem. Bij Leuven ontbraken de geschorsten Boy-Boy en Serville.

De eerste kans van de wedstrijd was al direct raak. Vanbelle kon mooi doorgaan door het centrum en via Asare kwam de bal bij Kielo-Lezi, die niet twijfelde en scoorde. OH Leuven reageerde direct en goaltjesdief Toni Brogno scoorde de gelijkmaker. Het was een veelbelovend begin van de wedstrijd. Met een paar venijnige overtredingen werd het al vrij snel duidelijk dat het een bitsige wedstrijd zou worden.

De thuisploeg was een paar keer gevaarlijk met voorzetten van Van Zundert maar telkens kon er net niemand bij. Vanbelle kreeg geel bij de thuisploeg. Tussendoor werd er nog gevoetbald ook en na een mooie collectieve aanval van de thuisploeg werd het 2-1.  De fase begon op rechts bij Van Zundert en Charaï en ging via Asare naar Iddi, die de bal voorbracht tot bij Vleminckx. Die kon de bal in twee keer voorbij een kansloze Mike Vanhamel deponeren. Malinwa domineerde het spel en liet soms heel mooie acties zien. Toch gingen beide ploegen rusten bij een 2-1 stand.

Het eerste gevaar van de tweede helft kwam van Van Zundert, die al een hele wedstrijd enorm veel ruimte kreeg op zijn rechterflank en Van Hamel bijna verraste met voorzet-schot. Het spel ging goed op en neer maar echt veel kansen konden we niet noteren in het eerste kwartier van de tweede helft. Op het kwartier was het opnieuw raak, Nwadikwa werkte de bal slecht weg in de voeten van Charaï en die scoorde met een droog schot de 3-1. Even later werd scheidrechter Gumienny door de hele ploeg van KV Mechelen belaagd. Hij gaf na een overtreding van Kielo-Lezi en een opstootje erna geel aan Asare en Janssens. De spelers van Mechelen probeerden tevergeefs de scheidsrechter er van te overtuigen dat hij de verkeerde speler geel gaf. Dit was dan ook meteen de derde gele kaart voor Asare dit seizoen en daardoor is hij geschorst voor de match op SK Deinze.

Even later maakte nieuwkomer Antun Dunkovic zijn debuut bij KV Mechelen, hij verving Kielo-Lezi. Er werd de rest van de wedstrijd nog flink gebikkeld maar nog weinig echt gevoetbald. Een tiental minuutjes voor het einde moest doelman Werner nog wel een goede redding uit zijn mouwen schudden. Aan de overkant kreeg de ingevallen Crabeels een dot van een kans maar hij miste haast onbegrijpelijk.

KV Mechelen wint zo deze heel belangrijke openingswedstrijd van de terugronde en komt voorlopig drie punten dichter bij Antwerp, dat zijn match afgelast zag. [AN]