Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Zwak Hamme onderuit
Kenneth Ringoot

VW Hamme startte met het mes op de keel, het moest deze partij winnen om van die eindrondeplaats weg te klimmen. Het ging echter geen gemakkelijke partij worden want de mannen uit Virton kwamen op bezoek, op kousevoeten zijn de mannen van Renquin opgeklommen in het klassement en kunnen nu zelfs meestrijden voor de tweede periodetitel.

De mannen van Verkempinck schoten het best uit de startblokken. Reeds na vijf minuten schudde Thomas De Meyer een kunststukje uit zijn sloffen maar het daaropvolgende schot van De Rycke ging maar net naast. De bezoekers kwamen stug verdedigen en dit resulteerde al in eerste gele kaart na zeven minuten. De eer kwam te beurt aan Do Rosario die Goossens onderuitmaaide. De daaropvolgende vrije trap leverde echter geen gevaar op. Hierna verwaterde de partij tot middenveldspel en enkele hopeloze ballen op een hard werkende De Ridder.

Iets na het half uur vond Meul het nodig om het schaars opgekomen publiek wakker te schudden. Hij trapte half over de bal maar kon zijn fout nog net herstellen. Aan de overkant ging De Ridder door maar de bal kon worden onderschept door doelman Leyder. Vlak voor rust mochten we ook het eerste kansje voor Virton noteren, het schot werd echter afgeblokt door De Smet. Zo gingen we rusten met de 0-0 nog steeds op het scorebord.

De bezoekers begonnen beter aan de tweede helft en dit resulteerde al vrij snel in een doelpunt. Virton mocht een corner nemen en na geharrewar voor het Hamse doel kon Diallo de bal hoog in doel trappen. VW Hamme reageerde via De Rycke maar zijn poging zeilde naast het doel. Op het uur krijgt De Ridder dan geel nadat hij nog op doel trapte vanuit een vermeende off-sidepositie. De bezoekers uit Virton speelden op de buitenspelval en de lijnrechter ging hier dan ook graag op in. Na 65 minuten voelde Verkempinck dat er verandering nodig was, hij bracht Vlaeminck en Van Hyfte voor De Rycke en De Meyer. Ook de bezoekende coach voerde meteen een dubbele wissel door, Do Rosario en Diallo verlieten het veld voor Rogerio en Dupuis. Dit bleek een gouden wissel want vijf minuten liet Rogerio doelman Meul geen schijn van kans na gestuntel in de Hamse verdediging.

De malaise in de Hamse verdediging ging gewoon door. Op een voorzet kon de helemaal vrijgelaten Behdaha inkoppen maar Meul had een goede reflex in huis. Virton verdedigde zijn voorsprong met hand en tand, dit resulteerde in een gele kaart voor Gustin na een tackle op Versyp. Behdaha kreeg nog een kans, hij snelde de hele Hamse verdediding voorbij maar Meul kwam gevat tussenbeide. Dit was de laatste actie meteen van de spits, hij mocht gaan rusten en Calicchio kwam hem vervangen. Ook hij kreeg nog een grote kans, zijn schot ging echter naast. Vlaeminck probeerde nog maar zijn eerste poging ging ver naast en zijn tweede werd knap gepareerd met één hand door de bezoekende doelman.

Zo lijdt VW Hamme alweer pijnlijk puntenverlies en kan het niet verder naderen op Waasland en United die beiden gelijk speelden. Virton komt nu op de vijfde plaats in het klassement en staat tweede in de periodestand op twee punten van leider Antwerp, die hebben wel nog een wedstrijd minder gespeeld.