tieKVK Tienen
1-0
2-1
2-2
73' Mathieu Belme (pen)
Bart Hermans

Op deze tweede speeldag stond de wedstrijd op het programma tussen de twee kampioenen in derde vorig jaar. Beide ploegen hadden op de openingsspeeldag gewonnen en hoopten er een goed vervolg aan te breien. Het werd 4-2 met doelpunten van De Storme, Thiebaut,Stuckens en nogmaals Thiebaut voor de thuisploeg en Geebelen en Belme voor de bezoekers.

De eerste helft verliep heel evenwichtig, de thuisploeg was het eerste gevaarlijk. Doelman Verbist verkeek zich op een hoge voorzet en Thiebaut kopte een metertje naast. De thuisploeg moest opletten voor een scherpe Geebelen, nadat hij zijn verdediger had afgeschut ging zijn schot maar net over. Het was de thuisploeg ide de score opende, na een hoekschop van Geeroms kon De Storme de 1-0 binnenkoppen. De suikerjongens reageerd meteen, eerst kopte Lunenburg nog over maar wanneer Karabulut de snelle Geebelen lanceerd was het toch prijs , de Limburger legde de bal fraai in de verste hoek tegen de netten. Net voor rust kwam de thuisploeg nog bijna voor maar Thiebaut lukte net geen hakje tegen een scherpe voorzet van Van Geem. De spelers konden koffie gaan drinken bij een 1-1 ruststand.

Dender begon het scherpst aan de twee helft maar zowel Stuckens ( die de geblesseerd van Geem kwam vervangen) en Thiebaut faalden nipt op het inzenden van Geeroms. Thiebaut zette zijn ploeg even later opnieuw op voorsprong, op aangeven van De Storme kon hij met een dropschot scoren. De van Willebroek overgekomen Stuckens was dicht bij de 3-1 maar redde mooi. Trainer Nassen van Tienen stuurde zijn ploeg wat bij en bracht Da Silva en Ben Ali in de plaats van Bayock en Karabulut. Enkele minuutje later mocht er weer gepuzzeld worden bij Tienen. Da Silva kreeg rood na een elleboogstoot.
Tienen kon ondanks de man minder toch nog op gelijke hoogte komen. De Storme beroerde de bal met de hand in het strafschopgebied en zo kon Belme gelijkmaken. Dender ging nu voluit voor de overwinning en profiteerde optimaal van hun man meer situatie. Persoon werd gelanceerd en zijn voorzet kon binnengekopt worden door Stuckens. In de slotminuten maakte de thuisploeg het nog helmaal af . Thiebaut scoorde zijn tweede van de avond op aangeven van De Groote.

Dender heeft zo zijn start niet gemist en staat alleen eerste met zes punten. Zaterdag mogen de Oost-Vlamingen naar KV Mechelen , de tweede in de rangschikking. Tienen moet het zondag thuis opnemen tegen Dessel Sport.