Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Hamme krijgt geen loon naar werken
Kenneth Ringoot

Woensdagavond stond de tweede speeldag van de competitie op het programma. KSK Ronse maakte de verplaatsing naar VW Hamme. Al vanaf de beginminuten was duidelijk met welke ingesteldheid de mannen van Christophe Denie aan de start kwamen. Ze gingen ervan uit dat als VW Hamme niet kon scoren ze al op zijn minst een punt hadden.

Dit resulteerde dan ook in een matige wedstrijd. De eerste echte kans kwam er pas na 27 minuten, De Rycke snoept de bal af van de laatste verdediger waarop deze de Hamse spits duidelijk foutief stopt maar de scheidsrechter floot echter niet. Voordien had enkel Lauwers zich laten opmerken door een gele kaart wegens handspel. Op het half uur volgde de tweede gele kaart langs Ronse kant, ditmaal was het voor Dubart na een zware tackle op De Rycke. De wedstrijd kabbelde naar de rust maar vlak voor tijd was er nog even druk van Hamse zijde om het oh zo belangrijke doelpunt nog te scoren, dit lukte niet en zo bleef de 0-0 op het scorebord.

Tijdens de rust was Bart Vlaeminck een bleke De Rycke komen vervangen. Vlaeminck zorgde meteen voor gevaar als hij de vrije Van Hyfte aan de tweede paal vindt, zijn schot gaat echter nipt voorlangs. In de 59ste minuut mag Petrovic een vrije trap nemen, de kleine Thomas De Meyer kan vrij inkoppen maar zijn bal gaat naast. Als je zelf drukt, weet je dat het gevaar aan de overkant loert. Een schot/pass viel plots goed en doelman Meul moest attent reageren. Dat KSK Ronse kwam voor een punt werd nog maar eens duidelijk als Goebeert geel krijgt wegens spelbelemmering. In de 75ste minuut krijgt Karani rood voor een aanslag op de enkels van De Meyer, die direct vervangen werd door Djamba-Shango. Karani verlaat tergend traag het veld, tot grote woede van het Hamse publiek.

In het laatste kwartier met numeriek overwicht trok VW Hamme, vooruitgestuwd door een opgehitste Bierside naar voor. Dit leidde tot kleine kansjes zonder doelman Paul echt te bedreigen. VW Hamme kreeg geen penalty als Tom Van Hyfte neergetrokken werd in het strafschopgebied.

Gedurende de laatste 10 minuten kampeerden de blauw-zwarten quasi constant op de helft van de tegenstander. In de 81ste minuut waren noch Versyp, noch Djamba-Shango in staat om de gemeten voorzet van Bart Goossens binnen te koppen. Twee minuten later kon Van Hyfte afdrukken in de zestien, zijn schot ging via een rug in corner. Vijf minuten voor tijd kreeg Norman Sylla ook nog een goede kans, hij mikte echter vanuit een scherpe hoek in het zijnet. In de extra tijd was er nog een goede kans voor Koen Versyp, na een voetballende actie in het strafschopgebied schoot hij recht in de handen van Luc Paul.

De zwakke wedstrijd verdiende geen winnaar. KSK Ronse wou niet en VW Hamme kon niet. De Hammenaren speelden verzorgd tot de zestien maar daar liep het mis, mede door de opgetrokken muur van de Ronsenaren. Zo haalt het zwakkere broertje in deze reeks, KSK Ronse, twee op zes waarmee ze voorlopig plaatsnemen voor VW Hamme dat het met één op zes moet doen. De Hammenaren wisten nog niet te scoren in de competitie.