Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Deinze en Kortrijk delen de punten
Giovanny Saelens

KV Kortrijk moest op de tweede speeldag naar KMSK Deinze. Het werd 2-2 na een bitsige partij met twee rode kaarten. Voor KV Kortrijk scoorde Makhloufi beide goals. De doelpuntenmakers bij Deinze waren Masureel en Hermans.

KV Kortrijk begon met Landu Tubi en Gezelle op de bank, zodat Jarakovic de centrale spits was. De thuisploeg begon het sterkst aan de partij, en dat resulteerde met een doelpunt in de 10e minuut. Jimmy Hempte beging handspel, met een vrije trap tot gevolg. Jan Masureel kon de vrije trap van Bob Cousin in doel werken: 1-0.
Twee minuten later had Dejonckheere de kans om de score te verdubelen, maar zijn schot ging naast het doel van Vandoorne. Op het kwartier kwam Jimmy Hempte opzetten vanop links en hij schoot ook, maar de bal ging over. Vier minuten later kreeg Deinze een vrije trap. De bal was goed gericht, maar te zwak getrapt om Vandoorne in moeilijkheden te brengen. Deinze moest het blijven doen via stilstaande fases. In de 21ste minuut een vrije trap van Dejonckheere, maar de bal ging over.
Na 23 minuten kon Hempte opnieuw langs links komen opzetten, deze keer zag hij zijn schot door doelman Dobbelaere in corner gaan. Op die hoekschop kopte Bas Vervaeke de bal op de goalie, maar de rebound van Makhloufi was onhoudbaar. De bordjes stonden terug in evenwicht: 1-1.
Bob Cousin kon na 27 minuten een kans creëren, maar zijn schot werd door Vandoorne gered. Een opmerkelijke fase in de 28ste minuut. Bob Cousin slaat opzettelijk in het gezicht van Jarakovic, maar de arbitrage merkte niets op. Vijf minuten later merkte de lijnrechter wel een elleboogstoot van Hempte op. Na inlichten van de scheidsrechter, mocht Hempte vroegtijdig gaan douchen. Kortrijk moest met tien tegen elf verder, met resultaat dat Deinze meer veldoverwicht kreeg. In de 36ste minuut kopte Masureel over, en drie minuten later trapte hij de bal naast doel.
KV Kortrijk moest vijf minuten voor rust een strafschop gekregen hebben toen Jarakovic door Van De Ven werd neergehaald in de zestien. Opnieuw zag scheidsrechter Hemberg niets. De laatste kans van de eerste helft was voor KV Kortrijk met Jo Vermast, maar hij kopte de bal naast op een vrije trap. De logische ruststand was 1-1.

Ook in de tweede helft begon Deinze met druk te zetten. Er waren vijf minuten gespeeld toen Coulibaly vanop links Hermans kon bereiken, die de bal tegen de netten werkte: 2-1. Aan dit doelpunt hing een buitenspelgeurtje. De lijnrechter vlagde eerst, maar na overleg met de scheidsrechter werd het doelpunt toch goedgekeurd. Amper een minuut later opnieuw een kans voor Hermans, maar zijn kopbal strandde op de paal.
Deinze bleef gevaarlijk op spelhervattingen. In de 55ste minuut ging een vrije trap van Bob Cousin op Vandoorne. Na een uur voetballen moest ook Deinze met tien spelers verder. Vanbrabander kreeg zijn tweede gele kaart. Hierdoor kwam KV Kortrijk beter in de partij, en twee minuten later had Bas Vervaeke een kans, maar hij schoot naast. In de 72ste minuut kon Vervaeke de bal vanop links tot bij Jarakovic brengen, maar hij kopte naast. Deinze kon ook nog eens dreigen via Hermans, maar hij zag zijn schot op Vandoorne gaan.
In de 84ste minuut kwam de verdiende gelijkmaker er dan toch. De bal werd na een mooie actie van Vervaeke tot bij Makhloufi gebracht, die met een vluchtschot de stand terug in evenwicht bracht: 2-2. Ook de laatste kans was voor de West-Vlamingen. Daniël Calvo trapte net naast de kruising.

Kortrijk en Deinze moeten het stellen met elk één punt en kennen zo geen al te beste seizoensstart. KVK heeft nu 2 op 6, en KMSK 1 op 6. Op de derde speeldag moet Deinze een verre verplaatsing maken richting Virton. Kortrijk neemt het in eigen huis op tegen RS Waasland.

Doelpunten: 10' 1-0 Masureel, 24' 1-1 Makhloufi, 50' 2-1 Hermans, 64' 2-2 Makhloufi
Rode kaarten: 33' Hempte, 59' Vanbrabander (2x geel)