Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Achter de Kazerne
KVM verslaat het Union van Czernia
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zaterdagavond met 2-0 van Union gewonnen. De doelpunten waren van Vanbelle en Kielo-Lezi.

Bij de thuisploeg kwam Asare terug uit schorsing, Van Goethem verdween hierdoor naar de bank. Voor Union-trainer Alex Czerniatynski was het een weerzien met zijn ex-ploeg.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam er na een vrije trap van Dunkovic, zijn schot ging net over de lat. De bezoekers uit Brussel konden voor de eerste keer dreigen na een slechte pas in de verdediging van KV Mechelen, Rimbold ging voor eigen succes in plaats van Buelinckx aan te spelen en weg was de kans. Even later moest keeper Werner wel een eerste keer tussenkomen wanneer Gille op links kon doorgaan en de beloftevolle doelman van KVM de bal in corner bokste. Na deze kansen zagen we veel middenveldspel, maar geen echte mogelijkheden. Even voor het halfuur konden we een schot van Iddi noteren dat zonder veel problemen door doelman Kudimbana kon gepakt worden. Even later was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk, Ivens kopte de corner in de handen van de bezoekende doelman. Bjorn Vleminckx raakte een tiental minuutjes voor de rust gekwetst en moest vervangen worden door Pieter Crabeels. We zagen in deze eerste helft bij beide ploegen veel inzet maar het leverde weinig kansen op. Er werd dan ook gerust bij een 0-0 stand.

Bij het begin van de tweede helft had Kielo-Lezi de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. De bezoekende doelman kon de bal op een vrije trap van Van Zundert niet goed wegkrijgen waardoor de spits alleen voor doel kwam en de hoek maar voor het uitkiezen had, onbegrijpelijker wijs slaagde hij er nog in de bal naast het doel te deponeren. De thuisploeg was duidelijk met verse moed uit de kleedkamers gekomen en trok ten aanval. Dit had vrij snel resultaat toen Vanbelle een vrije trap in doel knalde, de bal week nog af in de muur zodat de bezoekende goalie totaal verrast was. Het werd zo 1-0 en Union, dat toen al bezig was tijd te rekken, moest nu wel voort maken. Mechelen werd door zijn thuispubliek vooruit gestuwd en bleef ten aanval trekken. Ook Crabeels kreeg een dot van een kans op aangeven van Kielo-Lezi maar ook zijn kopbal ging naast. Na een aanslag op de enkels van Asare kreeg Mvuezolo-Musumbu rood. Hierna kregen we terug het beeld uit de eerst helft met veel middenveldspel maar weinig kansen. Totdat Asare en Iddi op de counter konden doorgaan, Iddi zag zijn schot afgeblokt maar in de daaropvolgende fase kwam Kielo-Lezi alleen voor de keeper en ditmaal knalde hij droog in het dak van het doel. Het werd zo 2-0 en de wedstrijd was gespeeld.

KV Mechelen blijft zo stevig op de derde plaats staan, eerste achtervolger Eupen moet morgen nog spelen. Union blijft steken in de middenmoot van tweede. Morgen mag u de trainersbabbel en interviews verwachten.