Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Kehrweg Stadion
Eupen en Oostende spelen gelijk
Bart Hermans

Zaterdagavond hebben Eupen en Oostende 1-1 gelijk gespeeld. Voor de thuisploeg scoorde Rentmeister en voor de bezoekers Sakanoko.

Oostende begon zonder Degroote (schoolverplichtingen),Meyssen en Stassin. In het eerste kwartier was Eupen de beste ploeg. Het dreigde al heel vroeg in de wedstrijd maar de bal ging net naast. Even later was het dan toch raak wanneer een vrije trap tot bij Rentmeister belandde  die niet twijfelde en de 1-0 op de bordjes zette. Eupen bleef ook in het tweede kwartier de beste ploeg en kreeg enkel kleine kansjes maar daar kwam geen doelpunt uit voort. Oostende kon daar enkel een schot van Kurtulus tegenover zetten. Gaandeweg de eerste helft kon Oostende het evenwicht herstellen en net voor de rust kon Sakanoko met een individuele actie de gelijkmaker scoren: 1-1.

Na de rust ging Oostende verder op het elan van het einde van de eerste helft. Opnieuw Sakanoko kreeg de kans op de voorsprong maar hij miste. Oostende bleef er voor gaan maar moest oppassen voor de vlijmscherpe counters van de thuisploeg. Gescoord werd er echter niet meer en daardoor bleef het 1-1 in het verre Eupen.
Eupen zakt zo verder weg in het klassement en moet nu ook SK Deinze laten voorgaan. Oostende is weer een puntje dichter bij het behoud.