1-0
1-1
1-2
1-3
91' Ivica Jarakovic (pen)
Datum: 10/02/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Puyenbekestadion
Kortrijk brengt drie punten mee uit Waasland
Giovanny Saelens

Zaterdagavond stond het duel tussen RS Waasland en KV Kortrijk op het programma. De manschappen van Hein Vanhaezebrouck bleken sterker dan die van Regi Van Acker. Kortrijk kwam wel eerst op achterstand, maar drie doelpunten leverden de eindstand van 1-3 op.

Waasland-Kortrijk, een wedstrijd die bij velen doet terugdenken aan de confrontatie van vorig jaar. Toen mocht Kortrijk drie rode kaarten in ontvangst nemen en veroverde het in extremis toch nog een punt. Voor de wedstrijd raakte eveneens bekend dat sfeergroep Wase Wolven ophield te bestaan op vraag van het bestuur.
De wedstrijd begon gelijkopgaand met kleine kansjes aan beide kanten. In de 19e minuut schoot Vermast over en even later deed Calvo hetzelfde. Kortrijk nam het heft in handen, maar moest oppassen voor de gevaarlijke counters van de thuisploeg. Na 35 minuten mocht Jarakovic alleen op doel afgaan, maar hij trapte de bal onbegrijpelijk naast. Aloys Nong probeerde het dan maar met een volley, maar de bal verdween over doel. Efficiëntie is een belangrijk element in het voetbal en dat besefte ook Guy Veldeman. De ex-KVK'er werd diep gestuurd en bracht drie minuten voor rust de stand op 1-0, wat meteen ook de ruststand was.

Meteen na de pauze probeerde Kortrijk op zoek te gaan nar de gelijkmaker. Een vrije trap van Makhloufi verdween via de muur in corner. Een minuut later moest Hofman plat op een volley van Vermast. Waasland kon weinig inbrengen tegen Kortrijk. Een lichte dreiging kwam er in de 50ste minuut via een vrije trap die over het doel strandde. Makhloufi slaagde er aan de overkant evenmin in de bal tegen de netten te werken. Waasland kreeg een goeie mogelijkheid in de 57ste minuut via een lage voorzet tot bij Smet, maar deze gleed de bal naast.
Na 69 minuten kreeg de bezoekende ploeg dan toch waar het recht op had. Bij een vrije trap van Jarakovic was er een ontmoeting tussen de bal en de paal gevolgd door Nong die de rebound niet verkwanselde. Het stond dus 1-1, maar Kortrijk was niet van plan het daarbij te laten. Het kreeg nog kansen via Vermast, De Ly en Vervaeke, maar de bal wou er niet in. Twaalf minuten voor affluiten werd Calvo de diepte ingestuurd en hij stak de bal naast Hofman: 1-2. Kortrijk beheerste de rest van de wedstrijd en voorkwam vooral dat Waasland nog voor het Kortrijkse doel kon komen. De ingevallen Landu Tubi dwong in de 90ste minuut nog eens penalty af. Tegen diens zin werd deze door Jarakovic genomen, die er 1-3 van maakte.