Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen niet voorbij Waasland
Bart Hermans

KV Mechelen heeft zondagnamiddag op eigen veld 1-1 gelijkgespeeld tegen Waasland. Voor de thuisploeg scoorde Van Zundert en voor de bezoekers was diezelfde Van Zundert een owngoal.

Door de blessures van Asare en Kielo-Lezi en de schorsingen van Iddi en Vanbelle kwamen Goessens, Van Goethem, Crabeels en Charaï in de ploeg. Bij Waasland kwamen Sels en Vandecauter in de ploeg ten opzichte van de match tegen Antwerp.

De eerste kans was voor de bezoekers, na een mistasten in de thuisverdediging kon Arijs aanleggen maar zijn schot werd gestopt door Olivier Werner. En ook de tweede kans was er één voor Arijs, hij verscheen alleen voor Werner maar die kon redden met zijn voet en zo de bal in corner laten verdwijnen. Na het openingskwartier nam Waasland meer en meer zijn beloofde verdedigende instelling aan. We zagen veel lange ballen langs beide kanten. Even voor het halfuur kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong, na een voorzet vanop links kon Flies inkoppen en via Van Zundert hobbelde de bal voorbij een kansloze Werner. De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg kwam er pas een vijftal minuutjes voor de rust, Vleminckx kon zich doorzetten maar zijn schot was te zwak om Hofman te verontrusten.
Vlak voor rust kreeg KV Mechelen een vrije trap en net zoals op Dender zette Van Zundert zich achter de bal. En net zoals een week geleden verschalkte hij de doelman met een harde knal. Zo gingen beide ploegen bij een 1-1 rusten.

Waasland kreeg na de rust de eerste echte kans. Een voorzet vanop rechts werd door Kristof Arijs nipt naast gekopt. Even na het uur kreeg Crabeels de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten maar Bouckenooghe zat er nog net tussen. In de loop van de tweede helft voerde KV Mechelen de druk wel op maar de Oost-Vlaamse verdediging hield stand. Er werd langs beide kanten hard geknokt maar dit leverde amper kansen op. Vijf minuten voor tijd werd Charaï mooi aangespeeld door Goessens maar in plaats van te passen op de vrijstaande Crabeels probeerde hij het zelf en stuitte hij op doelman Hofman. Vlak voor affluiten kreeg Ivens nog de kans om het af te maken maar hij besloot naast.

De tweede periodetitel gaat zo naar Antwerp, dat 3-2 verloor op het veld van Tienen maar een beter doelpuntensaldo heeft dan KV Mechelen.