Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Makkelijke zege voor Deinze bij United
Niels Hendriks

KVSK United verloor zaterdagavond op eigen veld kansloos met 0-2 van SK Deinze. United moet dus weeral hopen dat ook hun concurrenten het laten afweten. Deinze blijft bovenaan meedraaien.

Voor deze wedstrijd had KVSK United al vijf wedstrijden niet meer gewonnen. Onder René Trost werd er na de winterstop amper twee op vijftien behaald. Na de nederlaag van vorige week op Leuven gaf de Nederlandse coach een donderpreek aan zijn spelers en wees hen op hun plichten. Voor deze partij tegen het nummer vijf, Deinze, bracht Trost de twee laatste aanwinsten Eberle en Caraccioli aan de aftrap. De eerste tien minuten van de partij verliepen zonder echte kansen. Na dertien minuten werd Coulibaly diepgestuurd en de lange spits zette mooi enkele groen-witten in de wind en trapte uit een scherpe hoek de 0-1 tegen de netten. United slaagde er niet in hier iets tegenover te stellen in de eerste helft. Enkele minuten voor rust liet de United verdediging Vanbrabander moederziel alleen staan en deze maakte er 0-2 van. En het werd bijna zelfs nog 0-3 toen Nfor de bal voor zijn voeten kreeg na een corner maar zijn schot volledig miste. De Noord-Limburgers kregen geen enkele bal tussen de palen in deze eerste helft.

Aan de rust bracht Trost met Delande en Plessers twee verse krachten in de ploeg ten koste van Corstjens en Peeters. United kon nu wel enkele keren dreigen met afstandschoten van Haznadar en Heymans. Maar toch was Deinze het dichtst bij een doelpunt toen thuisdoelman Boyen een vrije trap met het nodige geluk uit doel kon houden. De ingevalle Delande kwam het dichtst bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot trof doelman en paal. Marcos Pereira was ondertussen nog van de bank gekomen maar ook hij kon er geen verbetering brengen bij de thuisploeg.

Een verdiende 0-2 zege voor Deinze dat in de tweede helft niets meer moest forceren om de wedstrijd winnend af te sluiten. United dat vooral in de eerste helft erg zwak stond te acteren geraakt niet uit hun negatieve spiraal en kent weer een nieuw dieptepunt. De eindronde met de derdeklassers blijft gevaarlijk dichtbij. Deinze klimt voorlopig op naar een vierde stek.