Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Kehrweg Stadion
KVM klasse te sterk voor Eupen
Bart Hermans

Eupen heeft zaterdagavond in het eigen Kehrwegstadion met 1-5 verloren van KV Mechelen. Voor de thuisploeg scoorde El Abbadi en voor de bezoekers Dunkovic,Charai  en drie doelpunten van Vleminckx.

Bij KV Mechelen waren Asare en Kielo-Lezi er niet bij. Van Zundert en Ivens waren wel speelklaar geraakt terwijl Iddi en Vanbelle terug kwamen uit schorsing. Ook Biset kwam in de ploeg. Hierdoor verdwenen Goessens, Van Goethem en Crabeels naar de bank. Aandachtig toeschouwer in het Kehrwegstadion was AA Gent-trainer Georges Leekens.

Het eerste gevaar kwam er van de bezoekers uit Mechelen. Dunkovic kon uithalen van net iets buiten de zestien maar de bal week af op een van de verdedigers van Eupen en weg was de kans. Eupen reageerde hierop met een schot van Vinamont dat een paar meter naast ging. Rond het kwartier kwam KVM op voorsprong. Vleminckx kon op rechts doorgaan en voorzetten naar Dunkovic, die controleerde met de borst en scoorde de 0-1. Even later had Iddi de kans om de score te verdubbelen maar zijn schot vanuit de tweede lijn ging net naast. En het was weer Mechelen dat de volgende kans kreeg, Dunkovic paste op Charaï die over schoot. Mechelen had het meeste balbezit en probeerde aan te vallen op het drassige veld van Eupen. Eupen loerde op de counter. Eupen stak iets over halfweg de eerste helft voor de eerste keer zijn neus aan het venster. Het schot van Vinamont ging nipt naast de kooi van Olivier Werner. KV Mechelen antwoordde hierop via Vleminckx en Charaï. Vleminckx kon zich doorzetten in het strafschopgebied en scoren, even leek het ons dat het Charaï was die scoorde maar het was wel degelijk Vleminckx. Mechelen stond zo redelijk snel 0-2 voor en kon geruster gaan voetballen. Iets voor de rust kreeg Dunkovic de kans op Eupen al helemaal uit te tellen. Hij kreeg de bal van Dhont die rechts was doorgegaan maar zijn schot ging over. De laatste kans was voor Iddi, hij veroverde de bal iets buiten de zestien en haalde uit maar zijn schot ging net naast. Beide ploegen gingen rusten bij een 0-2 stand.

De tweede helft ging heel rustig van start , KV Mechelen controleerde en Eupen leek niets meer te kunnen doen. Op het uur was het opnieuw prijs voor de bezoekers. Van Zundert stuurde Charaï door op rechts die een gemeten voorzet afleverde op het hoofd van Vleminckx die de 0-3 achter een kansloze Fransquet kopte. En nog hadden ze er niet genoeg van bij Mechelen, een verre inworp van Vleminckx kwam bij Charaï terecht die de 0-4 binnenschoot. Eupen reageerde direct en El Abbadi kon milderen tot 1-4. Eupen leek inspiratie uit het doelpunt gepuurd te hebben want even later ging de ingevallen Bernardo door. Zijn schot werd recht op El Abbadi gebokst door Werner maar gelukkig voor Mechelen ging die bal naast. De wedstrijd ging nu goed op en neer. Op het half uur in de tweede helft was er een heet standje voor het Eupense doel maar het schot van Vleminckx werd op de lijn gered en ook Biset kon in de rebound niet scoren. En nog was het niet gedaan, de ingevallen Crabeels kon doorgaan op links en de bal in de loop van Vleminckx speelde, die twijfelde niet en liet de thuisdoelman zich voor de vijfde keer omdraaien. Het was het tiende doelpunt van het seizoen voor de blonde aanvaller van KVM.

Mechelen zet zo de derde periode in met een klinkende overwinning op het veld van Eupen. Ze blijven zo op de derde plaats staan op drie punten van Antwerp dat won tegen Oostende. Voor Eupen was dit nadat tegen Antwerp werd verloren,de tweede thuisnederlaag.