Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender wint van Virton
Bart Hermans

Dender heeft zondagnamiddag in eigen stadion met  van Virton. Voor de thuisploeg scoorden De Petter en twee maal Thiebaut en voor de bezoekers was dit Calicchio.

Dender begon met dezelfde elf als vorige week aan de wedstrijd. Doelman Malfait stond dus voor de tweede opeenvolgende keer in doel. Het is wel zo dat deze doelman voor volgend seizoen al een contract heeft getekend bij een 1ste provincialer. Dender mag dus voor volgend seizoen op zoek naar een andere doelman.

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging verloren aan een verkenningsronde tussen de twee ploegen. Dender had wel het meeste balbezit maar kon hier geen kansen uit puren. De eerste kans van de wedstrijd kwam er even voor het half uur op vrije trap.  Het schot van Geeroms kon makkelijk gepakt worden door Virton-doelman Leyder. Een minuutje later kwam de thuisploeg dan toch voor met de eerste echte kans van de wedstrijd. Het was De Petter die de 1-0 in doel kon werken. Na het doelpunt ging de thuisploeg beter spelen en kregen ze nog enkele kansen maar zowel Van Geem en Diafutua stuitten op de bezoekende doelman. Beide ploegen gingen dan ook rusten bij een 1-0 stand.

Virton was het eerste gevaarlijk in de tweede helft. Een scherpe voorzet werd door een attent keepende Malfait uit zijn doel geranseld. Dender reageerde hierop met een vrije trap van Thiebaut die over ging. Op het uur waren de bezoekers nog eens gevaarlijk, een schot van Lamonaca werd door Malfait in corner geduwd. De volgende kans was terug voor de thuisploeg. Een voorzet van Thiebaut kwam via de ingevallen Stuckens bij Van Geem terecht, zijn schot werd door Leyder in corner getipt. Aan de overkant kon Calicchio doorgaan maar zijn schot ging net naast de rechterpaal buiten. Virton kwam beter en beter in het spel en voor Dender was het oppassen geblazen dat ze geen doelpunt binnen kregen. In de zeventigste minuut gebeurde dit toch via Calicchio, het werd zo 1-1. Vijf minuten later zette Dender de scheve situatie recht, doelman Leyder en een verdediger botste op elkaar en Thiebaut kon met een lob in het lege doel scoren. In de toegevoegde tijd werd Stuckens nog neer gehaald in de zestien en mocht Thiebaut zijn tweede van de namiddag scoren vanop de stip.

Leider Dender wint zo met 3-1 en blijft op titelkoers. Ze hebben vier punten voorsprong op Antwerp en zeven punten op KV Mechelen.

Dender: Malfait,Gerets,De Petter,Vandeput,Van Geem,Geeroms(76’ Oumouri), Persoons, Destorme,Diafutua(56’ Stuckens), Degroote(89’ Franck),Thiebaut
Virton: Leyder,Godart,Vandesande,Blaise(80’ Robinet),Do Rosario(46’Gustin), Gbarssin, Lamonaca ,Lespangard (56’ Oliveira) , Hareau , Belhocine,Calicchio

Gele Kaarten: 12’ Godart,26’ Do Rosario, 90’ Gbarssin
Rode Kaarten: geen
Doelpunten: 29’ 1-0 De Petter, 70’ 1-1 Calicchio, 76’ 2-1 Thiebaut,90’ 3-1 Thiebaut (pen)
Scheidsrechter:Ver Eecke