Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Deinze gaat verrassend onderuit
Dirk Pieters

SK Deinze, de nummer vijf in de stand, verloor verrassend van het laatst gerangschikte Racing Waregem met 0-2. Voor de thuisploeg betekende dit de eerste thuisnederlaag in deze competitie. Waregem pakte zijn tweede zege in 23 wedstrijden en komt zo tot op één punt van de voorlaatste Ronse.
In de eerste tien minuten viel er weinig of niets te beleven. Gelukkig bracht Barro redding nadat hij een voorzet van Dupont voorbij doelman Dobbelaere trapte; 0-1. Deinze probeerde iets terug te doen, maar de thuisploeg speelde te slordig om de rode lantaarn in de problemen te brengen. 0-1 was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft ging Deinze nadrukkelijker opzoek naar de gelijkmaker. RC Waregem-doelman Vergote pakte een goede kopbal van Coulibaly en Cousin kopte een hoekschop van Hermans een halve meter naast het doel. Vanaf toen werd het steeds erger voor Deinze. Iets over het uur werd Van Brabander met een tweede gele kaart uitgesloten en even later onthield scheidsrechter Vermeire twee keer een strafschop na een haakfout en een trekfout van Deloof op Coulibaly. Ook de bezoekers moesten in de slotfase met tien verder na een aanslag van Barro op de benen van Dejonckheere. Tien minuten voor affluiten legde Dupont op aangeven van Bareima de 0-2 eindstand vast.

DEINZE: Dobbelaere, Houzé (65' Vercaemer), Thoma (46' Cherlet), Addo, Cousin, Masureel, Hermans, Van Brabander, Dejonckheere (70' Lambin), Nfor, Coulibaly
WAREGEM: Vergote, Euvrard, Yousfi, Compernolle, Geldhof (16' Bureima), Hautekier, Deloof, Vervelghe, Wostijn (84' De Tollenaere), Barro, Dupont (86' D'Hollander)

DOELPUNTEN: 14' Barro 0-1, 80' Dupont 0-2
GELE KAARTEN: Coulibaly, Dejonckheere, Wostijn, Bureima
RODE KAARTEN: Van Brabander (2x geel) en Barro