Stadion: Stade Edmond Leburton
Zwak Waasland gelijk, Tienen wint
Dirk Pieters

Tubeke - Tienen 0 - 1

Tienen is aan een sterke reeks bezig. Na de overwinning van vorige week tegen Antwerp won het ook nu met 0-1 van Tubeke. Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd, maar de grootste kans was voor de thuisploeg. Mununga tikte, moederziel alleen aan de tweede paal, een rake voorzet van Neels net naast. Tienen reageerde meteen en kwam halfweg de eerste helft op voorsprong. Bayock zette zich door stuurde de bal tot bij Belme, die met een knappe lob in de verste hoek Wauthy te grazen nam.

In de tweede helft hielden de bezoekers makkelijk stand en kreeg men zelfs nog kansen op de 0-2. Morreel, Bayock en Geebelen kregen de bal uiteindelijk niet tegen de netten.

Waasland - Ronse 1 - 1

De wedstrijd begon dramatisch voor Ronse. Al bij de eerste aanval kreeg verdediger Synaeghel rood voor een fout op Arys. Veldeman zette ook de vrijschop voor Red Star Waasland feilloos om: 1-0. Een afstraffing leek in de maak, maar de thuisploeg slaagde er niet in om het spel naar zich toe te trekken. Het was zelfs aan de overkant dat het doelpunt viel. Vijf minuten voor rust kon bezoeker Sylla al te makkelijk gelijkmaken.

In de tweede periode werd de wedstrijd een uiterst saaie bedoening. Een punt voor beide ploegen is zelfs een te gulle beloning voor het gebrachte spektakel in deze degradatietopper.