lomLommel SK
denFCV Dender EH
0-1
0-2
Datum: 03/03/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Efficiënte leider klopt KVSK United
Niels Hendriks
| 0 reacties
Efficiënte leider klopt KVSK United
Foto: © SC

Een efficiënt Dender bleek te sterk voor KVSK United. De Limburgers toonden zich wel een pak strijdvaardiger dan de laatste weken maar verloren met 0-2. Dender zet concurrent Antwerp onder grote druk door deze zege in Lommel.
 
De thuissupporters wilden met een sfeeractie tonen dat ze zich volledig achter de ploeg en hun nieuwe trainersstaf scharen. Ze lieten de 'Hel van het Noorden' voor het eerst sinds lang nog eens 90 minuten lang branden. Philip Haagdoren kon geen beroep doen op de geblesseerden Baratto en Dimitri De Condé. De thuisploeg begon goed aan de partij tegen de leiders, weliswaar zonder echte kansen af te dwingen. De enige dreiging van Dender kwam er via een slap schot van Doafutua. De eerste helft verliep verder zonder veel doelgevaar tot Dender tien minuten voor rust op zoek ging naar de openingstreffer. Eerst moest Boyen ingrijpen om de nul te houden, de rebound in dezelfde fase belandde op de doelpaal. Even later verscheen Doafutua met het nodige geluk alleen voor Boyen maar besloot te zwak om de thuisgoalie in problemen te brengen.
 
Na bijna een uur spelen stond het nog steeds 0-0 totdat er plots een doelpunt uit de lucht viel voor Dender. Het was Persoons die voor de belangrijke openingstreffer zorgde. United was niet aangeslagen en ging onmiddellijk opzoek naar de gelijkmaker. De grootste kans was voor Ocäl die aan de tweede paal over doel trapte. Een kwartier voor tijd verving coach Haagdoren zichzelf en amper één minuut later werd de partij beslist. De Groote zorgde voor de beslissende 0-2. In de slotminuut moest Malfait nog met een goede save uitpakken op een schot van de ingevallen Plessers om de nul op het bord te houden.
 
Een verdiende 0-2 zege voor een efficiënt FCV Dender EH dat Antwerp zo onder grote druk zet. Antwerp mag geen steek laten vallen of de kloof met Dender zou wel eens beslissend kunnen worden. KVSK United toonde zich een pak strijdvaardiger dan de vorige weken, maar was nog steeds offensief onmondig.