Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Bosuil
Antwerp doet uitstekende zaak
Dirk Pieters

Antwerp deed zaterdagavond een uitstekende zaak in het klassement. De Great Old won de topper tegen KV Mechelen met 1-0. In een uitverkochte Bosuil zorgde Soufiani op het uur voor de enige treffer van de avond. Net als in de heenmatch won Antwerp met het kleinste verschil.

Het was van in het begin duidelijk dat beide ploegen schrik hadden om te verliezen. Toch was het vooral Antwerp dat het initiatief nam. De eerste kans was voor Utaka, maar de aanvaller kon niet scoren. Even later stak ook KV Mechelen de neus aan het venster, maar ook het schot van Vleminckx was te zwak. De grootste mogelijkheid kwam er via Utaka die mooi door de buitenspelval glipte en voorbij doelman Kempeneer geraakte. Toch kreeg hij de bal niet voorbij de teruggelopen Van Hoevelen. Na de grote kans van Antwerp kwamen de bezoekers opnieuw opzetten, maar pogingen van Crabeels en Kielo Lezi waren niet succesvol. Uiteindelijk bleef het 0-0.

In de tweede helft bleef Antwerp drukken. De doorgebroken Olguin besloot vanop rechts op doelman Kempeneer. Even later was het wel raak. Op aangeven van de Argentijn Olguin schoot Soufiani beheerst binnen. Na het openingsdoelpunt was het al KV Mechelen. Geel-rood ging op zoek naar de gelijkmaker en drukte Antwerp op de eigen helft. Iddi knalde vanop bijna 30 meter naar de winkelhaak, maar doelman Ristovic toonde zich een betrouwbaar sluitstuk. Ook Antwerp kwam voor de laatste keer opzetten, maar opnieuw liet Utaka een reuze kans liggen. Via Dhont, Iddi en Van Hoevelen kwamen de bezoekers bijna nog aan de 1-1, maar een stevig Antwerp hield uiteindelijk de 1-0 op het bord.