Hamme VW
denFCV Dender EH
0-1
1-1
2-1
Steve De Ridder (pen) 87'
3-2
Datum: 25/03/2007 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Hamme haalt Dender onderuit
Bart Hermans
| 0 reacties
Hamme haalt Dender onderuit
Foto: © SC

Leider Dender heeft zondagnamiddag op het veld van Vigor Wuitens Hamme verloren met 3-2. Voor de thuisploeg scoorden Van Hyfte, Persoons (own-goal) en De Ridder. Voor de bezoekers waren dat Van Geem en De Petter.
 
Op deze zonovergoten en aangename lentenamiddag was er veel volk afgezakt naar het Gemeentelijk stadion Vigor-Wuitens. We zagen er ook een paar bekende gezichten. Aimé Antheunis, Regi Van Acker en Cercle doelman Francky Vandendriessche waren aandachtige toeschouwers. Ook waren supporters aanwezig van Antwerp en KV Mechelen… Bij Hamme waren Tim Reigel en Koen Versyp gekwetst. Bij de bezoekers stond kersvers vader Kevin Stuckens in de ploeg , Diafutua begon op de bank.
 
De trotse leider in tweede klasse trok direct na het eerste fluitsignaal in de aanval, de poging van De Storme ging over. Hamme reageerde hier onmiddellijk op maar ook de kopbal van Van Hyfte ging over. De rest van de eerste vijftien minuten gingen verloren aan de gebruikelijke studieronde. Even voorbij het kwartier was het raak voor de bezoekers. Van Geem bereidde mooi voor en gaf de bal mee met Stuckens die in twee keer voorbij zijn man geraakte. Zijn voorzet werd door De Storme op doel gekopt maar thuisdoelman Baert toverde een schitterend redding uit zijn mouwen. De bal kwam dan bij Thiebaut terecht die kalm bleef en het leer in de loop van  de ingelopen Van Geem gaf, die twijfelde niet en schoot de 0-1 hoog in het doel. De bezoekers dreigden even later nog eens via Thiebaut maar zijn kopbal was te zwak om de thuisdoelman te verassen. De thuisploeg zette hier niet veel tegenover en kon slechts sporadisch dreigen via stilstaande fases. Even voor het halfuur stonden de bordjes toch terug gelijk, vrije trap met Petrovic vanop rechts en Van Hyfte kopte de bal binnen. Dender probeerde voor de rust nog wel terug op voorsprong te komen maar de pogingen van Geeroms en Van De Put konden de Hamse goalie niet verontrusten. Er werd dan ook gerust bij een 1-1 stand.
 
De jongens van trainer Fuat Capa kwamen een stuk snediger uit de kleedkamer en zetten de Dender-boys onder druk. Eerst ging een bal via Van Hyfte na een mooie collectieve actie net naast en even later schoot D’Haeseleer vanuit de kluts ook nipt naast. De thuisploeg bleef maar dreigen, Butera verscheen helemaal alleen voor doelman Malfait maar deze dook gepast in de voeten van de Hamse speler. Hamme dicteerde nu de wet en deed de leider terugkruipen. Vlak voor het ingaan van het laatste kwartier werd ook De Ridder alleen doorgestuurd, zijn schot gaan nipt naast. Toch was het maar uitstel, op een corner kopte Dender-speler Persoons in eigen doel en zo werd het 2-1. Dender reageerde direct en het was diezelfde Persoons die voor de assist zorgde, zijn voorzet werd binnengetikt door De Petter. Vijf minuten voor het einde stond heel het stadion in rep en roer. De Ridder kon andermaal doorgaan en ging onderuit na vermeend contact met de bezoekende doelman. Rood voor Malfait en strafschop voor Hamme. Het Gentse talent Steve De Ridder zette deze zelf om en gaf de ingevallen Coppens geen schijn van kans.
 
Hamme pakt zo drie heel belangrijke punten en kan met een gerust gemoed volgende week op bezoek bij de buren uit Waasland. Dender verspeelt zo weer drie belangrijke punten en ziey Antwerp en Mechelen naderen tot op respectievelijk twee en vier punten.
 
Na de wedstrijd spraken we eventjes met Steve De Ridder en Dieter Malfait. De Ridder was heel tevreden met de overwinning maar was duidelijk over de strafschop: "Ik dook , het was een pure schwalbe." Malfait was ook duidelijk: "Ik raakte hem niet aan maar hij ging toch gretig neer."

Vooraf